Lantz laddar med handboll inför matchen mot Kalmar

På plats under Partille Cup i veckan, KGFC-tränaren Marcus Lantz, som följer sina barn som deltar i turneringen. Foto: TORE LUND På plats under Partille Cup i veckan, KGFC-tränaren Marcus Lantz, som följer sina barn som deltar i turneringen. Foto: TORE LUND

Solen har gassat över Göteborg under hela veckan – och gladast av alla är arrangören av världens största handbollsturnering, Partille Cup.
En av dem som följt turneringen på nära håll är Marcus Lantz, tränare i Kopparbergs/Göteborg FC.
– Bägge mina barn är med och självklart vill jag följa dem, säger Lantz.


Marcus Lantz båda barn, Wilma, 12, och Freddie, 11, spelar för BK Heid och då är naturligtvis en av höjdpunketrna Partille Cup, som i år avgörs för 49 året och den här gången samlar 22 000 deltagare från 42 länder i fler än 1 100 lag.
– Underbart att se så många ungdomar ha roligt tillsammans, tycker Marcus. Och vilken tur med vädret vi har haft hela veckan.

Nu är det naturligtvis inte bara handboll den här veckan handlar om för Marcus Lantz och hans KGFC. På lördag väntar sista matchen innan ett välbehövligt sommarlov. 
För Kopparbergs/Göteborg FC handlar det då om bortamatch mot IFK Kalmar, som ligger sist i den damallsvenska tabellen med bara tre inspelade poäng.
– Men vi får inte gå ut med fel inställning, menar Lantz. De förlorade visserligen med 8-0 senast, å andra sidan innebär det att de måste göra något, att de måste förändra något för att nå ett annat resultat.
– Vi måste vara på tårna.
– Men naturligtvis är inställningen från min och lagets sida att vi ska åka hem från Kalmar med tre poäng.
Om både Piteå (som möter LB07) och Rosengård (som ställs mot Växjö) tappar poäng i den här spelomgången går KGFC in i sommaruppehållet som serieledare. 
– Roligt förstås, även om det inte är nu det är som viktigast att ligga i topp...
– Jag tycker egentligen att vi spelat bra fotboll hela säsongen och skapat lägen, men tidigare hade vi lite svårt att få in bollen i motståndarnas mål. Nu har det lossnat på den kanten också och då trillar poängen in.
Jag fyra raka trepoängare talar sitt tydliga språk – det är en skön medvind just nu!.
Och nu håller vi tummarna för att formen håller i sig över helgen – och att den till och med stegras ännu mer när seriespelet drar i gång igen i augusti.
Skadeläget, Marcus?
– Beata Kollmats och Pauline Hammarlund är osäkra inför lördag. Hur det sedan ser ut i augusti får vi återkomma till då. Bägge två ska undersökas igen och några säkra prognoser finns inte ännu.
Hur kommer ni att följa Sveriges VM-kvart mot England på lördag?
– Vår match börjar ju redan klockan 13.00 så vi ska se matchen tillsammans i bussen på vägen hem.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter