40 miljoner till damfotbollen - och Damallsvenskan byter namn

Representanter från EFD och OBOS har signerat ett avtal som ger damfotbollen 40 miljoner över fem år.
Representanter från EFD och OBOS har signerat ett avtal som ger damfotbollen 40 miljoner över fem år.

OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare, blir från den 25 juli 2018 officiell Titelsponsor till Damallsvenskan.
'Företaget satsar 40 miljoner kronor över en femårsperiod.


– OBOS samarbete med Damallsvenskan, en av de starkaste ligorna i Sverige, är mycket spännande, säger Annika Grälls ordförande för Elitfotboll Dam. 
– Det ger våra klubbar en stark möjlighet att skapa ännu bättre förutsättningar för flickor och kvinnor inom vår verksamhet.

Tillsammans ska OBOS och Elitfotboll Dam skapa ett jämställt samarbete som ökar förutsättningarna för elitdamfotbollen att utvecklas än mer hållbart och där OBOS ser ett stort värde för såväl bolaget som för damfotbollen och samhället i stort. OBOS investerar 40 miljoner kronor fördelat över en femårsperiod i samarbetet, varav 10 miljoner är öronmärkta för samhällsprojekt. 

OBOS är ett etablerat varumärke i Norge där man funnits sedan 1920-talet. Bolaget har länge varit aktivt engagerade inom norsk fotboll. Bland annat som ligasponsor för division ett herrar, OBOS-ligan, och sedan november i fjol som generalpartner för toppserien inom norsk damfotboll.

OBOS koncernchef Daniel Kjørberg Siraj:
- Det är ett stort värde för oss som bolag att stötta damfotbollen, och det är viktigt för OBOS att vara med och ta ett långsiktigt samhällsansvar. Genom denna satsning möter vi flickor och kvinnor i olika åldrar, inklusive framtida arbetstagare och beslutsfattare. Dessutom vill vi lyfta frågan om stöttning av damfotbollen. Många aktörer har talat om att bidra, men de specifika åtgärderna lyser ofta med sin frånvaro. Det vill vi vara med och ändra på, säger Daniel.

Damallsvenskan kommer i och med samarbetet byta namn till OBOS Damallsvenskan. 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter