Mäktiga vändningen som ger toppkänning i tabellen

loading...

Med tio minuter kvar av matchen såg KGFC ut att gå mot en snöplig 0-2-förlust mot nykomlingen Växjö.
Men pang-pang-pang under slutminuterna och rena målexplosionen när trion Annahita Zamanian, Elin Rubensson och Rebecka Blomqvist slog till – och plötsligt fick vi istället en väldigt viktig hemmaseger med 3-2.
– Så skönt att få komma in, så skönt att få göra ett mål, så underbart att vinna, säger Annahita Zamanian, som med sitt mål pumpade hemmalaget fullt med hopp och energi.


Med tre raka segrar i bagaget och ett härligt självförtroende i truppen var optimismen stor i KGFC-lägret inför hemmamötet med Växjö på lördagen.
Men efter en fin start, var det istället succénykomlingen som utmanade, krigade och visade att det här inte skulle bli någon walk in the park. 
Tvärtom faktiskt. En tuff barfotavandring i uppförsbacke på en regnhal och slipprig bergshäll snarare.
0-1 kom tidigt efter lite försvarsstrul i hemmalaget.
0-2 kom efter en solklar och korrekt dömd straff i inledningen av den andra halvleken, iskallt inslagen av måldrottningen och skytteligaledaren Anna Avnegård.

Men bara några minuter senare kom situationen som förändrade det mesta. Växjös målvakt Katlynn Fraine blev frilägesutvisad sedan hon förvisso effektivt, men tveklöst regelvidrigt, plöjt ner Adelina Engman, klar för Chelsea i veckan, i Valhallas slitna konstgräs.
Med fler spelare på banan under sista halvtimmen blev KGFC-dominansen markant och i den rollen väcktes hungern och jaktinstinkten i hemmalaget.
Inhopparen Annahita 'Hito' Zamanian, som fått begränsat med speltid i år, visade att hon vill ändra på den saken. Först en kaxigt slagen frispark, sedan ett par försök till utmaningar och till slut reducereringen som gav matchavslutningen glöd och hetta och hopp och till slut en sprakande glädje.
– Ett väldigt fint inhopp av Hito, säger tränaren Marcus Lantz.
Lagkompisen Olicvia Schough – som med sin energi, fighting spirit och löpvilja på vänsterkanten var en av dem som tydligast gick i bräschen för vändningen i den andra halvleken – sträcker sig ännu längre i sitt beröm över den franska U20-landslagstjejens inhopp.
– Jag är så jäkla stolt över Hito, säger Schough. Hon kommer in med självförtroende, bara snor den första frisparken framför ögonen på alla andra, hon gör första målet, är inblandad i det andra. Hon hade bestämt sig för at bli matchhjälte i dag.
– Jag är grymt imponerad av hennes inhopp.
Men ni var inte riktigt med under första halvlek?
– Nej och det var lite samma sak mot Djurgården senast. Men vi kommer från en match på gräs, har haft täta matcher och är nog lite slitna. Det finns förklaringar. Men vi skapar ändå och lyfter oss i den andra halvleken. 
Viktigt att vända på steken i dag?
– Ja, när både Piteå och Rosengård förlorar har vi ju fått ett bra läga att haka på i toppstriden. Viktigt och starkt att vi klarar det.
En match kvar innan sommaruppehåll i juli, Kalmar borta. Dina tankar?
– Tre poäng! något annat finns inte!

Innan matchen mot Växjö tackades Adelina Engman av efter 3,5 år i KGFC. I samband med line up fick hon ta emot lyckönskningar och blommor av klubbens sportchef Lasse Svensson.
– Tack för den här tiden, Adde, sa Lasse och önskade den finska landslagspelaren välkommen tillbaka i framtiden,

Kopparbergs/Göteborg FC - Växjö DFF 3-2 (0-1)
0-1 (13) Ritah Kivumbi
0-2 (57) Anna Avnegård (straff)
1-2 (81) Annahita Zamanian
2-2 (84) Elin Rubensson
3-2 (90+3) Rebecka Blomqvist

Så spelade KGFC mot Växjö:
Loes Geurts
---
Emma Koivisto
Taylor Leach
Filippa Curmark
Catrine Johansson
---
Amanda Johnsson Haahr (UT 62, Annahita Zamanian)
Julia Roddar
Elin Rubensson
Olivia Schough
---
Adelina Engman
Rebecka Blomqvist (UT 90+6, Nathalie Persson)

Ej inbytta:
Jennifer Falk
Beata Kollmats
Felicia Escobar Särnbratt
Evelyn Ijeh

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter