Formstarkt KGFC tar emot Växjö på lördag

Nu klör vi ända in i sommarkaklet. Två matcher kvar innan juliuppehåll. Först Växjö hemma, sedan Kalmar borta! Let's go for it! Foto: PER MONTINI
Nu klör vi ända in i sommarkaklet. Två matcher kvar innan juliuppehåll. Först Växjö hemma, sedan Kalmar borta! Let's go for it! Foto: PER MONTINI

Lördagens moståndare, nykomlingen Växjö har gjort det strongt hittills i år.
Men Kopparbergs/Göteborg FC är formstarka och surfar på en våg av självförtroende och medgång just nu.
– Vi har egentligen presterat bra hela säsongen och nu på slutet har vi fått målskyttet med oss också. Då har poängen trillat in, säger tränaren Marcus Lantz.


Segrar mot i tur och ordning Kristianstad, Esilstuna och Djurgården i de senaste omgångarna. Nio poäng bokförda på pluskontot, sex gjorda mål, bara ett insläppt.
Det går bra nu, det är häng på tabelltoppen.
– Jo, men efter första halvleken senast mot Djurgården var vi inte nöjda, kände nog alla att vi kan bättre, säger Marcus Lantz.
– Och så blev det ju. Den andra halvleken var mycket vassare och vi hade bra kontroll. Det är en styrka att kunna vända på steken när allt inte fungerat.

Varför kommer poängen nu?
– Jag har sagt hela tiden att det tar tid att få ordning på allt. Det är nytt med mig och Jörgen som tränare, vi har några nya spelare och allt fungerar inte omdelbart.
'– Jag tror att vi har ett par nivåer kvar och jag hoppas att vi kommer att få se det under fortsättningen av säsongen.
–Det här kommer att bli bättre och bättre ju längre tid vi får på oss...
Sedan någon vecka tillbaka har den amerikanska anfallsstjärnan Christen Press lämnat truppen och återvänt till USA.
– Naturligtvis är det så att vi tappar en bra spelaree, säger Lantz. Men samtidigt får man se det som att vi hjälpt henne att ta ett nytt steg i sin karriär och sett till så att någon annan klubb velat värva henne.
– Det är bra för klubben.
– Och ofta är det ju så att när någon spelare försvinner, är det någon annan som får chansen att kliva fram och tar den. Vi har duktiga forwards i truppen och inte minst Rebecka Blomqvist har ju hitta målformen här på slutet.
Växjö på lördag, vad tänker du om dem?
– Att de har ett väldigt bra lag som imponerat i början av säsongen. De vill spela fotboll och har Anna Avnegård som leder skytteligan i truppen. Det blir en tuff utmaning.
– Men vi har många spelare som är i bra form. Självklart siktar vi på sex poäng i de två matcher som återstår innan uppehållet, för Växjö hemma, sedan Kalmar på bortaplan.

Matchen mot Växjö har avspark klockan 15.00, lördag 30 juni.
Vi ses på Valhalla IP!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter