Rebecka har prickat formen – nu väntar Djurgården

Rebecka Blomqvist gjorde två mål i den senaste matchen, nu hoppas hon på islossning och att formen håller i sig. Foto: PER MONTINI Rebecka Blomqvist gjorde två mål i den senaste matchen, nu hoppas hon på islossning och att formen håller i sig. Foto: PER MONTINI

Pusselbitarna börjar falla på plats.
Det är kul att spela fotboll just nu.
Varenda spelare i KGFC är på gång uppåt i form.
– Sådan är känslan, säger Rebecka Blomqvist, stor matchhjälte senast med sina två mål mot Eskilstuna på bortaplan.
– Men därmed inte sagt att någon match är lätt, alla kan slå alla i allsvenskan i år.


Kopparbergs/Göteborg FC har egentligen spelat en bra fotboll ända sedan försäsongens första kylslagna och trevande steg under nya tränarna Marcus Lantz och Jörgen Ericson.
Men effektiviteten i anfallsspelet har inte riktigt funnits där under alsvenskans första tredjedel.
Men, efter 1-0 mot Kristianstad och 3-1 mot Eskilstuna kan vändningen vara ett faktum. Ja, det är ju vad alla vi som följer laget både hoppas och tror.
– Det tar tid at bygga upp någonting nytt, säger Rebecka Blomqvist. Men vi går framåt hela tiden, nu börjar vi känna att vi är där vi vill vara.

Sedan senast har den amerikanska stjärnan Christen Press lämnat klubben för en comeback i ligan i USA, den här gången i Utah Royals, som köpte loss rättigheterna från Houston Dash så sent som i början av den här veckan.
Ett avbräck så klart för KGFC.
– Visst är det så, säger Rössö-Rebecka.
– Hon har naturligtvis kvaliteter som det är bra att ha i ett lag. Men vi har bra bredd i truppen och jag tror att vi kommer att lösa det här även utan henne. Att vi klarar det visade vi i den senaste matchen och det visade vi flera gånger under försäsongen.
Föt egen del tycks det, efter två mål mot Eskilstuna, som Rebecka Blomqvist har fått målskyttet att lossna – och som at hela laget fått spelet att stämma.
Landslagsmittfältaren Elin Rubensson menade att första halvlek mot Eskilstuna var den bästa hon själv varit med om under sina snart fyra år i KGFC.
– Jag håller med och skriver under på det, säger Blomqvist, som varit ännu längre i klubben, sedan 2014. 
– Självklart får självförtroendet en push när man gör mål som forward. Och om laget varit ineffekltivt tidigare gäller det så klart mig själv också.
Djurgården på Stockholms Stadion, det låter tufft?
– Så är det. Men alla matcher i damallsvenskan är hårda och ovissa numera. Men når vi den nivå vi har inom oss, om vi har rätt inställning och gör allting rätt, ja, då kommer vi att vinna.

Matchen mot Djurgården spelas på tisdag den 26 juni på Stockholms Srtadion. Avspark: 19.00. Och om ni inte är på plats hänger ni bäst med på Damallsvenskan.tv.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter