Amerikansk toppklubb köper Christen Press

Christen Press lämnar KGFC. Foto: PER MONTINI Christen Press lämnar KGFC. Foto: PER MONTINI

Redan på onsdagen lämnar Christen Press Kopparbergs/Göteborg FC för att fortsätta sin karriär hemma i USA.
Efter en komplicerad bytesaffär mellan flera klubbar, har KGFC gjort en överenskommelse som innebär att den amerikanska anfallaren lämnar Sverige redan nu, några veckor innan hennes kontrakt går ut.
– Vi är nöjda, vi har gjort en ekonomiskt bra överenskommelse, säger Peter Bronsman, ordförande i Kopparbergs/Göteborg FC.


Det var i våras som forwardstjärnan Press valde spel i Göteborg istället för att då fortsätta sin spelarkarriär i Houston, dit hon blivit tradad från sin förra klubb i Chicago.
Nu har de amerikanska dominobrickorna trillat omkring i några dagar och för att göra en lång och invecklad historia kortare, har rättigheterna för Christen Press nu  hamnat en bit norrut i USA – i klubben Utah Royals, som hör hemma i Sandy, en förort till Salt Lake City..

De senaste dagarna har KGFC:s ordförande Peter Bronsman och sportchefen Lasse Svensson suttit i samtal med Press, hennes agent, Utah Royals med flera...
Under tisdagkvällen blev parterna överens. Avtalet innebär att Press säljs och lämnar Göteborg omedelbart och blir tillgänglig för spel i USA omgående – alltså i tid för det amerikanska transferfönstret som stänger/stängde vid midnatt (amerikansk tid) natten mellan tisdag och onsdag.
De tre matcher hon hade kvar på kontraktet med KGFC "slipper" Press därmed att spela.
– Vi har nått en överenskommelse som vi är nöjda med, som Christen själv är nöjd med och som hennes nya klubb i USA är nöjd med, säger Peter Bronsman.
– Det här är en övergång som sker i samförstånd mellan alla inblandade parter.

Sportchefen Lasse Svensson säger:
– Vi vill tacka Christen för att hon gett allt för oss under de månader som varit, hon är professionell i allt hon gör och jag är övertygad om att hon kommer att lyckas i sin nya klubb.
– Vi kan bara önska henne lycka till!

Christen Press skriver själv på twitter:
"Jag är tacksam för möjligheten att återigen ha fått representera Koppabergs/Göteborg FC. Klubben har visat mig en ofattbart stor vänlighet. Tack för allt, jag önskar KGFC all framgång under resten av den här säsongen. Klubbens organisation är fantastisk och betydelsen den här tiden haft för min karriär går inte att överskatta."

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter