Bea och Pippo kvar i KGFC över 2020 – och nu väntar Eskilstuna

Kopparbergs/Göteborg FC har börjat forma truppen för framtiden – Beata Kollmats och Filippa Curmark är två av de spelare som nu är klara för de kommande åren. Foto: PER MONTINI Kopparbergs/Göteborg FC har börjat forma truppen för framtiden – Beata Kollmats och Filippa Curmark är två av de spelare som nu är klara för de kommande åren. Foto: PER MONTINI

Kopparbergs/Göteborg FC har kommit överens med lagkaptenen Beata Kollmats och mittfältaren Filippa Curmark om spel i klubben under ytterligare två säsonger.
De båda stannar nu över säsongen 2020.
– Härligt att två så viktiga spelare och kulturbärare i föreningen väljer att fortsätta sina karriärer hos oss, säger sportchefen Lasse Svensson.
– Ett fint och positivt besked också inför omstarten av allsvenskan nu på söndag mot Eskilstuna.


Beata 'Bea' Kollmats har, trots att hon bara är 25 år gammal (fyller 26 den 6 juli), representerat KGFC sedan 2011 och gör alltså sin åttonde säsong i år.
Filippa 'Pippo' Curmark, 22, gör 2018 sin fjärde säsong i klubben, och har vuxit ut till en allt viktigare kugge på det centrala mittfältet med sin tuffa attityd och orädda spelstil.
Tveklöst är det två kulturbärare vi pratar om, tveklöst är det två spelare som är fundament i KGFC:s framtida lagbyggen.

– Bea och Pippo är spelare vi vill bygga vårt lag runt, de har varit med under flera år, de vet vad som gäller och de har starka band och känslor för vår verksamhet säger Lasse Svensson, sportchef.
– De är viktiga för oss i dag, och de kommer att vara nyckelspelare i vår strävan efter framgångar under de kommande åren.
Beata Kollmats:
– Jag trivs så klart fantastiskt bra, det är därför jag vill stanna. Det här är den bästa platsen för mig att fortsätta att utvecklas på. Ett SM-guld med KGFC är en dröm jag har, en dröm jag hoppas kan förverkligas.
Filippa Curmark:
– Jag har fått stort förtroende och utvecklats mycket under de här åren, inte minst fysiskt och i det defensiva spelet.
– KGFC är den klubb som ligger mig varmast om hjärtat, det är med KGFC jag vill vinna SM-guld och ta klivet vidare till Champions League.

Nu på söndag den 17 juni startar Damallsvenskan om igen efter ett landslagsuppehåll – KGFC möter Eskilstuna på bortaplan. Att både 'Bea' och 'Pippo' står på planen då är ingen djärv gissning.
– Vi har fått en nytändning i år, menar Beata. Jag tycker vi spelat bra, men haft lite motflyt i målskyttet, men vi har haft bra träningar under uppehållet. Nu vill man bara spela match igen och rida vidare på de tre poäng vi tog senast mot Kristianstad.
Filippa Curmark:
– Jag är mer involverad i spelet i år och har fått en tydlig roll på mittfältet. Det ska bli härligt att spela mot Eskilstuna nu, vi har en bra känsla.

Matchen på söndag spelas klockan 17.00 på Tunavallen i Eskilstuna. Ni som inte är på plats kollar så klart på Damallsvenskan.tv.
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter