Adde fixade tre poäng i slutminuten

Adelina Engman (längst till vänster) blev matchhjälte mot Kristianstad. Här jublar hon tillsammans med Olivia Schough. Rebecka Blomqvist, Amanda Johnsson Haahr, Catrine Johansson och Elin Rubensson. F Adelina Engman (längst till vänster) blev matchhjälte mot Kristianstad. Här jublar hon tillsammans med Olivia Schough. Rebecka Blomqvist, Amanda Johnsson Haahr, Catrine Johansson och Elin Rubensson. F

Det såg ut att gå mot 0-0 och kryss mellan Kopparbergs/Göteborg FC och Kristianstad.
Men inhopparen Adelina Engman hade andra planer och i slutminuten fick hon publiken på Valhalla och alla sina lagkompisar att jubla när hon nickade in matchens enda mål.
– Första målet i år, första nickmålet i allsvenskan, självklart känns det helt underbart nu, säger Adde, som redan på söndagkvällen drog i väg till samlingen med det finska landslaget.


Matchbilden på söndagen var inte helt olik den från förra veckan, då serieledaren Piteå stod för motståndet.
För visst är det så att både Piteå och Kristianstads DFF är två snarlikt funtade lag. Defensivt starka, tunga att möta, farliga i boxen, giftiga på fasta situationer.
Matchen mot Kristainstad var förvisso mer chansfattig, men precis som för en vecka sedan var det KGFC som hade de bästa lägena – och länge såg det ut att bli lika klen utdelning nu som då, det vill säga en nolla i målkolumnen...
...men en match varar i 90 minuter plus tillägg och det är inte slut förrän domaren blåser i sin pipa.

Och alldeles i slutet av matchen, i den 89:e spelminuten, fick KGFC en frispark ungefär mitt på motståndarens planhalva, lite till vänster. Elin Rubensson slog den in i straffområdet där mittbacken och lagkaptenen Beata Kollmats nickade från höger ännu djupare in i boxen och där dök Adelina Engman upp och satte sitt huvud till bollen.
1-0!
Stor glädje!
Jubel och stor lättnad och när slutsignalen ljöd bara någon minut senare var det en KGFC-trupp som gemensamt vrålade "äntligen" efter en period med bra spel men dålig payback på de fina prestationera.
– Det där lilla sista har fattats i målskyttet i år och vad det beror på är jättesvårt att förklara, säger Adelina Engman. Men det är bara att köra på och tro på det vi gör och att det ska lossna...
Du har själv startat de två senaste matcherna på bänken, hur har du tagit det?
– Jag vill så klart starta i alla matcher, så visst är det tråkigt att hamna på bänken. Men det är bara att bita ihop och försöka ta chansen när den dyker upp.
– Jag gör mitt bästa och formen känns bra.
"Adde" – något annat kallasa hon sällan – gjorde i och med söndagens fullträff säsongens första mål och så vitt hon själv kan minnas har hon aldrig tidigare gjort något nickmål i allsvenskan.
– Jag har nickat in bollen i andra sammanhang, men inte i serien i Sverige...
Hur ser du på ert läge i tabellen?
–Det är en jämn allsvenska i år och det är många matcher kvar att spela. Vi har ala möjligheter att klättra...
Efter söndagens matcher gör damallsvenskan nu uppehåll för landslagssamlingar i två veckor. Adelina Engman och Emma Koivisto spelar då två viktiga VM-kvalmatcher med sitt Finland mot Serbien och Österrike.
Samtidigt samlas det svenska landslaget i Göteborg inför kvalandet mot Kroatien (7 juni, Gamla Ullevi) och Ukraina (12 juni på bortaplan). Där har KGFC som belkant med kvartetten Jennifer Falk, Olivia Schough, Julia Roddar och Elin Rubensson.

För KGFC:s del startar sedan serien om igen den 17 juni, då med bortamatch mot Eskilstuna.Kopparbergs/Göteborg FC– Kristanstads DFF 1-0 (0-0)
1-0 (89) Adelina Engman

Så spelade KGFC mot Kristanstad:
Jennifer Falk
---
Emma Koivisto
Taylor Leach
Beata Kollmats
Catrine Johansson
---
Elin Rubensson
Filippa Curmark
Julia Roddar (UT 88, Amanda Johnsson Haahr)
---
Christen Press (UT 75, Adelina Engman)
Rebecka Blomqvist
Olivia Schough

Ej inbytta:
Loes Geurts
Victoria Bergkvist
Felicia Escobar Särnbratt
 Nathalie Persson
Evelyn Ijeh
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter