Tuff avslutning innan landskamps-uppehållet

Rebecka Blomqvist har visat fin form i både match och på träning under hela 2018. Foto: PER MONTINI Rebecka Blomqvist har visat fin form i både match och på träning under hela 2018. Foto: PER MONTINI

På söndag 3 juni väntar Kristianstad på Vahalla IP, ett lag som imponerat hittills under säsongen och ligger på topplacering i tabellen.
KGFC har spelat bra i år, skapat chanser och tryckt på i offensiven – men det har ändå blivit färre poäng än vad alla hoppats.
– Jag är inte orolig, säger anfallaren Rebecka Blomqvist. Men självklart kan vi inte bara prata om prestation, poängen måste börja trilla in också...


Rebecka Blomqvist, 20, är inne på sin fjärde säsong i Kopparbergs/Göteborg FC. Och om hon de tidigare säsongerna flyttats runt mellan lite olika positioner är hon i år mer uttalat självklar som forward – mycket beroende av att hon imponerat på träning och för flera starka prestationer i matcherna.
– Det är där jag vill spela, säger 'Rössö', som är smeknamnet hon har efter moderklubben i Uddevalla.
Under tidigare säsonger har du ofta hamnat på kanten, har det ändå gett någonting?
– Ja självklart. Jag har ju samlat på mig fyra års erarenhet på den här nivån, och naturligtvis lärt mig mycket som jag tagit med mig och som utvecklat mig som spelare, även om jag inte alltid har spelat där jag själv har önskat.

När Rebecka jämför fjolårets svajiga första halva av säsongen, ser hon stora skillnader med årets säsongsinledning. I fjol föll det in fler mål, spelet var knackigare och poängen uteblev i princip under hela försäsongen.
– I år har laget fått en nytändning som det ofta blir med nya tränare och några nya spelare, säger Blomqvist. Vi har höjt oss spelmässigt, varit mer stabila överhuvudtaget. Men poängnivån har ändå inte nått upp till vad vi hoppats.
Skäl till oro?
– Nej, jag känner mig inte orolig. Det var varit stolpe ut i ett par matcher och egentligen finns det inga förklaringar till det...
– ...men stolpe ut i en match innebär ju inte att det ser likadant ut i nästa. Och så länge vi skapar som mot Piteå senast, är jag övertygad om att resultaten också kommer att gå vår väg.
Kristianstad på söndag, vad säger du om dem?
– De har också börjat bra, precis som Piteå som vi mötte förra helgen. Men Kristianstad hade något på gång redan i fjol, så jag är inte överraskad över att de presterat bra.
Vad kan vi förvänta oss för matchbild?
– De är lite som Piteå. Fysiskt starka, bra på fasta situationer, starka defensivt, tuffa i boxen. Det kommer att bli stenhårt, men det är vi förberedda på.
Veckans träningar, hur har de varit?
– Bra tempo och energi, vi känns starka.
Efter söndagsmatchen är det ett par veckors landslagsupphåll och KGFC har en hel hop duktig spelare som ska iväg på olika samlingar. En av dem är Rebecka Blomqvist, som med det svenska U23-laget möter England nästa lördag i Bollnäs.
– Roligt så klart, det är ju på den nivån man vill vara med.
U23 är sista stoppet innan a-landslaget, hur tänker du där?
– Ja, det målet finns så klart någonstans där borta vid horisonten.

Matchen på söndag 3 juni har avspark 15.00. Valhalla IP är som vanligt det som gäller.
Hoppas vi ses!
Forza KGFC!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter