Frustration efter förlusten mot Piteå

Olivia Schough gjorde en fin insats mot Pietå, men hade såklart ändå svårt att glädja sig över det efter slöndagens förlust. Foto: PER MONTINI Olivia Schough gjorde en fin insats mot Pietå, men hade såklart ändå svårt att glädja sig över det efter slöndagens förlust. Foto: PER MONTINI

Kopparbergs/Göteborg FC saknade inte chanser att dunka in både ett, två, tre och fyra mål i söndagens match mot serieledaren Piteå.
Det blev dessvärre inget alls – och därmed förlust med 0-1.
– Vi vet att de är bäst i Sverige på fasta situationer, ändå är det sådant mål vi släpper in och självklart känns det väldigt tråkigt, säger Olivia Schough, som för egen del gjorde en av säsongens allra vassaste insatser.


Piteå kom till Göteborg som det enda obesegrade laget i årets damallsvenska.
De lämnade stan med samma status. Och lämnade dessutom ett stukat och frustrerat Kopparbergs/Göteborg FC bakom sig. Det såg ju liksom så väldiigt bra ut att det hade kunnat sluta på ett helt annat sätt. 
– Jag kan inte vara missnöjd över prestationen, säger tränare Marcus Lantz. Jag tycker vi skapar tillräckligt med möjligheter i dag för att ta både en och tre poäng.
– Jag lider med tjejerna som gör väldigt mycket rätt, det är mycket tillfälligheter och bollstuds opch just nu går det inte vår väg. Men vi kan bara jobba på, det är bara en vecka till nästa match

Christen Press tog emot åriset som Månadens spelare i april av Nils-Olof "Noa" Anedrsn från EFD och Tore Lund, mediaansvarig i Kopparbergs/Göteborg FC. Foto: PER MONTINI Christen Press tog emot åriset som Månadens spelare i april av Nils-Olof "Noa" Anedrsn från EFD och Tore Lund, mediaansvarig i Kopparbergs/Göteborg FC. Foto: PER MONTINI

Det var varmt och kvavt denna söndag i Göteborg, föll några regndroppar och de mörka molnen som hotade från söder skvallrade om en himmelsk uraddning.
Men den kom aldrig, varken från vädergudarna eller från hemmalaget på Valhalla IP.
KGFC började matchen lite yrvaket och i inledningen dominerade bortalaget Piteå nästan fullständigt, som fått en osannolikt bra inlednig av säsongen och toppar tabellen för de tippade ledarlagen.
Och redan efter nio minuter föll det som skulle blir matchens enda mål. June Pedersen slog en frispark från en bit in på KGFC:s planhalva. Bollen fick fart och lite lurig skjuts i den starka vinden, seglade över både anfallare och försvarare och överrumplade Jennifer Falk i målet.
– Det var väl det enda de skapade under två halvlekar, säger Marcus Lantz en smula retoriskt...
– ...men sedan är de duktiga på att bevaka sin ledning och i en sådan som Faith Ikidi har de ju en av hela seriens bästa mittbackar.
Statistiken från matchen visar ändå att under några intensiva perioder i matchen låg KGFC på enträget och intensivt för att få en kvitteringsboll och från läkaren surrades alla samma besvärjelse...
"Den måste ju i nu, snart bara måste bollen hitta nätet..."
Det var ömsom Press, Schough och Blomqvist, ömsom Rubensson och Kollmats. Det var lägen som fick publiken att hålla andan och spelarna själva att förbanna ödet på ett högljutt och känslomässigt sätt. Det var som om bolluschlingen den här dagen hade bestämt sig för att spela spratt för alla i laget med de svarta tröjorna.
– Vi skapade lägena och det är så klart bra och det vi måste ta med oss från den här dagen, säger Olivia Schough, som den  här majeftermiddagen spelade på vänsterkanten och i den rollen gjorde sin kanske hittills bästa insats för året.
– Jag trivs bäst till vänster och det var första gången i år i den positionen. Det kändes förstås bra.
– Men varför vi är så ineffektiva har jag inget bra svar på. Det är som vi blir obekväma när situationerna dyker upp. Men det är bara att jobba på, skapar vi som i dag kommer både målen och segrarna.
Varför är Piteå så svåra att slå?
– De är bäst i allsvenskan på fasta situationer, de är bra på att bevaka och förvsara sig, de har flow nu, det uppträder som ett lag med allt positivt som det för med sig.

Inför matchen uppmärksammades KGFC:s skyttedrottning Christen Press, som fick ta emot priset som Månadens Spelare i april av Elitfotboll Dam (EFD) och Svenska Spel
Så här lät speakertexten som lästes upp i samband med söndagens lineup:

"Utmärkelsen Månadens spelare presenteras av Elitfotboll Dam tillsammans med Svenska Spel och CMore.
Juryn består  bland annat av samtliga lagkaptener i Damallsvenskan.
Utöver äran så får vinnaren 10 000 kronor från Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb och denna gång går summan till KGFC:s integrationsprojekt Shake Hands.
Prisutdelare är klubbprofilen och vice ordföranden i Elitfotboll Dam, Nils-Olof ”Noa” Anderson.
Till månadens spelare i april utsågs CHRISTEN PRESS!”


Nästa hemmamatch för KGFC spelas redan nästa helg då Kristianstad kommer på besök,
Vi ses då!Kopparbergs/Göteborg FC- Piteå IF DFF 0-1 (0-1)
0-1 (9) June Pedersen

Så spelade KGFC mot Åiteå:
Jennifer Falk
---
Emma Koivisto
Taylor Leach (UT 46, Amanda Johnsson Haahr)
Beata Kollmats
Catrine Johansson (UT 81, Nathalie Persson)
---
Elin Rubensson
Filippa Curmark
Julia Roddar (UT 59, Adelina Engman)
---
Rebecka Blomqvist
Christen Press
Olivia Schough

Ej Inbytta:
Loes Geurts
Irvina Bajramovic
Annahita Zamanian
Evelyn Ijeh

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter