Catten redo för allsvensk comeback – och nu är målet tre poäng mot serieledarna

Catrine Johansson är redo för allsvenskan igen efter vinterns och vårens skadebekymmer. Foto: PER MONTINI Catrine Johansson är redo för allsvenskan igen efter vinterns och vårens skadebekymmer. Foto: PER MONTINI

Hon har inte hunnit fylla 27.
Men den verkliga KGFC-veteranen är ändå Catrine Johansson – i år är hon inne på den 12:e säsongen i klubben och det är så klart helt fantastiskt och viktigt med sådana kulturbärare.
– Det är dags för Piteå att förlora nu, tre poäng är så klart målet för oss, säger spelaren som kom till KGFC från Ytterby 2007 och på söndag kan göra comeback på riktigt efter sina knäproblem.


Hopparknä och löparknä och vad som är skillnaden är inte så lätt att ha ordning på för en lekman, men det är de diagnoserna Catrine Johansson haft och det som gjort att hennes närvaro på de allsvenska arenorna varit begränsad hittills i år..
Men den senaste tiden känner hon ändå att allt går åt rätt håll, att bekymren hon dragits med under vintern och försäsongen är på väg att gå på reträtt.
– Det kändes så klart tråkigt att inte kunna fullfölja och fortsätta med den goda formen jag hade i slutet av 2017, säger Catten, som nästan uteslutande är det Catrine kallas för av lagkompisarna.

Nu har hon ändå gjort ett par korta inhopp i allsvenskan och har dessutom fyra matcher med 90 minuters speltid i F19 innanför västen, varav den senaste fina insatsen i segermatchen mot Kungsbacka lovade mer....
En "riktig" comeback i alsvenskan rycker alltså allt närmare.
– Vi har en tuff konkurrens i laget i år och det är positivt, vi får se på söndag vilka som spelar när vi möter Piteå.
Hur kul skulle det vara att få rejält med speltid igen?
– Jag har bara gjort två korta inhopp hittills. Så självklart längtar jag något oerhört...
Catten har varit med länge och sett många spelare komma och gå, tränare chekca in och checka ut. Hon vill inte spela ut någon mot den ena eller den andre, men konstaterar att årets nivå är väldigt hög.
– Det känns på träningarna att vi har en hög kvalitet och en hög potential och att vi höjt oss ett snäpp. Sedan är vi kanske inte helt nöjda med alla prestationerna i match, men de tre poängen mot Vittsjö senast var väldigt sköna och viktiga.
Catrine Johansson är en mångsidig försvarsspelare som egentligen fungerar i samtliga positioner i backlinjen. Chanserna att hon får speltid på söndagen mot Piteå är nog stora, men i vilken roll är förstås upp till tränare Marcus Lantz att ta ställning till.
Den som kommer till Valhalla IP får se, helt enkelt...
Vad säger du om Piteås makalösa start, obesegrade efter fem omgångar och serieledning?
– De spelar bra förstås. Av det jag sett är de som alltid fysiska, bra på fasta situationer och det vore väl ingen skräll om de försöker pressa oss högt. Vi får väl se, vi är beredda oavsett vadde hitar på...
Dags för första fölusten för dem nu, va?
– Ja, det tycker jag! Vårt mål är trepoäng, något annat finns inte.

Vi ses på Valhalla IP på söndag 27 maj. Avspark: 14.00
Forza KGFC!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter