Häftig Finnkamp när KGFC tar sig an Vittsjö på bortaplan

Filippa Curmark och Emma Koivisto var överlyckliga när de tackade fansen efter segern mot LB07. På söndag hoppas de få jubla igen. Foto: PER MONTINI Filippa Curmark och Emma Koivisto var överlyckliga när de tackade fansen efter segern mot LB07. På söndag hoppas de få jubla igen. Foto: PER MONTINI

Hon stormade in som en frisk fläkt i backlinjen på försäsongen och har sedan debuten varit en av KGFC:s främsta spelare den här säsongen.
Men Emma Koivisto, 23, är trots det inte helt nöjd.
– Det har gått hyfsat, tycker hon.
– Men det finns mer att hämta och kommer att bli ännu bättre ju längre tid vi spelare i laget får möjlighet att jobba tillsammans och lära känna varandra på planen.


En spelare som flugit lite under radarn, en ytterback som inte så många utanför för Finland hade jättekoll på.
Men Adelina Engman hade så klart pejling på att landslagskompisen Emma Koivisto var riktigt duktig och att hon under lång tid preseterat på hög nivå i USA, i Florida State Seminoles, som hon repesenterade under fyra säsonger.
Adelina Engman tipsade helt enkelt Kopparbergs/Göteborg FC och när sportchef Lasse Svensson och tränarna Marcus Lantz och Jörgen Ericson fick se Emma in action, var det inget snack.
– Henne vill vi ha!
Emma själv är glad att hon tog chansen och är tacksam över att hon fått så stort förtroende hittills i år.
– Jag är glad över att jag fått så mycket speltid, säger hon ödmjukt.

Emma Koivisto, som är bofast i det finska landslaget och naturligtvis kommer att vara med i den trupp som har samling i juni och som inom kort pesenteras, har funnit sig väl tillrätta i sitt nya lag, sin nya omgivning och i sin nya hemstad. Hon bor visserligen grannkommunen Mölndal, men precis vid stadsgränsen – nära lagkompisar som Nathalie Persson och Elin Rubensson –  och hon cyklar allt som oftast till träningarna på Valhalla IP.
– Det går på en kvart...
– Adde (Adelina Engman) har hjälpt mig med mycket och ser till så jag hänger med ut när hon och de andra tjejerna tar en fika eller går på restaurang eller på bio. Det har gjort att jag snabbt känner mig som hemma i Göteborg.
På planen tycker hon dock inte att spelet har klaffat till 100 procent ännu – även om där finns några riktiga toppinsatser att minnas – och att laget inte fått så många poäng som både hon och de andra i och runt KGFC hoppats på.
Men har det inte varit lite otur med stolpe ut och ett par olyckliga självmål också?
– Jo, kanske det. Men sådan är fotbollen.
Emma tycker sig dock se en positiv uppåtkurva, att spelarna hittar varandra bättre och bättre, att det nya lagbygget utvecklas för varje dag, varje träning och varje match.
Inför söndagens drabbning mot skånska Vittsjö, ett lag på samma poäng som KGFC, är Emma spänd av mer än en anledning.
– Dels har jag aldrig mött dem förut och då vet man inte riktigt vad som väntar, säger hon. Men sedan ska det så klart bli jättekul att möta ett lag som också har finska spelare i sin trupp.
Ja, det blir onekligen en match i matchen, en häftig Finnkamp, en sisu-peppad kraftmätning och prestigeduell.
På ena sidan KGFC:s nyförvärv Emma Koivisto och speedkulan Adelina Engman.
På den andra Vittsjös farliga forward Linda Sällsträm och Emmi Alanen, innermittfältaren med de fina passningarna och en kreativ ådra att se upp med.
– Det ska bli spännande att möta dem, två kompisar från landslaget, säger Emma.
Känslan i laget så här efter ett par veckors uppehåll?
– Det känns bra. Och som jag sa tror jag att all tid vi i laget får tillsammans kommer att göra oss starkare, bättre och mer samspelta.

Matchen mot Vittsjö spelas på söndag den 20 maj, avspark 15.00.
De som inte sätter sig i bilen och reser de 20 milen söderut, ser så klart matchen på
Damallsvenskan.tv,

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter