Jämn match mot mästarna – men förlust för KGFC

Många försökte, men ingen av KGFC-spelarna lyckades få in bollen i Linköpings mål. Foto: PER MONTINI Många försökte, men ingen av KGFC-spelarna lyckades få in bollen i Linköpings mål. Foto: PER MONTINI

Att förlora med uddamålet (1-0) på bortaplan mot svenska mästarna...
...det är såklart så det kan bli. Men KGFC-tränaren Marcus Lanttz är likafullt besviken över utdelningen, besviken över att laget inte fick med sig poäng från Linköping på måndagkvällen, besviken över att spelövertaget i den andra halvleken inte resulterade i något mål.
– Jag tycker vi dominerar efter paus, men vi lyckas inte få bollen i mål, säger han.


KGFC reste till Linköping på måndagen med gott självförtrodende.
Seger mot LB 07 senast, bra fart på träningarna, en uppåt-känsla i hela organisationen.
Inför matchen mot mästarna från Linköping tvingades dock Olivia Schough klasta in handduken sent på grund av skadekänning – ett avbräck i truppen så klart. Men på plussidan kunde vi notera att Jennifer Falk spelade från start i allsvenskan för första gången på ett år.
Och gjorde det väldigt bra!

– Jennifer var jättebra,säger Marcus Lantz. Hon kunde naturligtvis inte göra något på deras mål. Annars hade hon koll på allting, kul att se henne i spel igen.
Ledningsmålet, segermålet, matchens enda nätkänning kom i den 21:a spelminuten då danskan Nicoline Sörensen dunkade upp bollen i nättaket från nära håll.
Pang bara och ingen målvakt i världen hade hunnit reagera där...
KGFC hade under matchen sedan ett par jättelägen där Christen Press nick i ribban och Adelina Engmans närskott är de som dröjer sig kvar på näthinnan.
– Vårt problem hittills har varit att vi kan dominera matchbilden, men har svårt att få dit bollarna när vi skapar lägen. Det handlar om centimetrar och så här alldeles efter slutsignalen är vi så klart vädligt besvikna.
Något du och ni ändå kan ta med er?
– Ja,vi gör mycket bra och det måste vi bygga vidare på. Jag har sagt hela tiden att vi kommer att bli bättre och bättre ju längre säsongen lider.
–Vi får bryta ihop i dag, men sedan är det bara att komma igen mot Vittsjö i nästa omgång.

• Nästa match för KGFC spelas den 20 maj, också på bortaplan, då mot Vittsjö. Den 27 maj återvänder Kopparbergs/Göteborg FC sedan till Valhalla IP och då är det Piteå som står för motståndet.

Linköpings FC - Kopparbergs/Göteborg FC 1-0 (1-0
1-0 (21) Nicoline Sörensen

Så spelade KGFC mot Linköping:
Jennifer Falk
---
Emma Koivisto
Taylor Leach
Beata Kollmats
Nathalie Persson
---
Rebecka Blomqvist (UT 72, Amanda Johnsson Haahr)
Julia Roiddar (UT 82, Annahita Zamanian)
Filippa Curmark
Adlina Engman
---
Elin Rubensson
---
Christen Press

Ej inbytta:
Loes Geurts
Catrine Johansson
Irvina Bajramovic
Evelyn Ijeh

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter