Kapten Bea inför mötet med mästarna

Beata Kollmats, lagkapten. Foto: PER MONTINI Beata Kollmats, lagkapten. Foto: PER MONTINI

Svenska mästarna på bortaplan.
Det blir inte tuffare än så.
Men kapten Bea har en go feeling.
– Det blir tufft, men vi har en skön känsla i laget,säger hon.


Kryss, förlust, vinst.
Säsongsstarten för Kopparbergs/Göteborg FC har varit en berg-och-dalbana mellan högt och lågt –  från ett via noll till tre poäng i kolumnerna för segrar, oavgjorda och förlorade macher.
Men trean är sist i resultatraden och det är den och självförtroendet hemmatriumfen mot LB07 fört med sig som laget tar med sig till Linköping på måndagen, ett Linköping som sparkade sin tränare i helgen och famlar lite grann i formmörkret.
– Vi vet såklart inte vad det kan betyda för dem, säger Beata Kollmats. Men det är heller inte något jag eller vi fokuserar på. Vi gör vårt...

Nä, Beata Kollmats, ny lagkapten för året, lägger all sin energi på det egna laget; på en tidig söndagsträning på Valhalla IP, på pepp inför allsvenskans fjärde omgång, på en lunch på stan med de hemvändande polarna Olivia Schough och Christen Press.
– Det är lätt att trivas i dag, sa Kapten KGFC i söndagens solgass.
Kopparbergs/Göteborg FC mötte Linköping i Svenska Cupen tidigt i år. Också borta. Det blev kryss då, det blev ändå avancemang för LFC på grund av regler som ingen fortfarande ser logiken i eller kan förklara på ett begripligt sätt – men det är historia, nu blickar vi framåt, bara framåt...
– Det är en ny match nu, säger Beata. Men självklart har vi matchen i cupen i bakhuvudet, att vi var bra då...
Att mötra Linköping?
– En tuff match, men alla matcher i år är tuffa och ovissa. Men vi har en skön känbsla i laget och veckans träningar har förhoppningsvis lyft oss.
Matchen senast mot LB07 (3-1)?
– Skönt med en seger, skönt att vi kunde komma igen och avgöra så snabbt efter deras kvittering. Det hann liksom aldrig bli några hjärnspöken eler riktigt jobbigt, 
Linköping har sparkat sin tränare i helgen. Vad kan det betyda?
– Antingen är det skitbra för dem, eller också blir de ännu mer instabila. Det är hur som helst inget vi kan tänka på. Vi måste fokusera på vårt och vara beredda på att vi möter ett väldigt bra lag.
– De är svenska mästare trots allt...
Du är ny som kapten i år, hur är den rollen?
– Jag trivs som kapten, men egentligen är jag bara som jag är. 
Att vara som du är räcker väl ganska långt, det är väl just därför du kapten, va?
– Kanske det...

Matchen mot Linköping spelas på måndagen (8/5) med avspark 18.30. Är ni inte på plats i Linköpåing ser ni såklart det här toppmötet på Damallsvenskan.tv.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter