Christen Press – månadens spelare i Damallsvenskan

Bäst i allsvenskan under april, Christen Press.  Foto: PER MONTINI Bäst i allsvenskan under april, Christen Press. Foto: PER MONTINI
Grattis, Christen Press!
Månadens spelare i april - när CMore, Elitfotboll dam, Svenska Spel och de allsvenska lagens kaptener får bestämma!
– Jag är hedrad och stolt, säger KGFC:s amerikanska skyttedrottning när hon får besked om utmärkelsen.

 
Under säsongen kliver spelare fram och gör avtryck i ligan på olika sätt. Genom distinkt målskytte, starka ledaregenskaper, ett fläckfritt försvarsarbete eller genom att vara ett extra gott föredöme för sporten på något annat sätt.
Elitfotboll Dam, CMore och Svenska Spel vill med utmärkelsen Månadens spelare lyfta allt det som är så fantastiskt med damfotbollen.
Flera spelare har under inledningen av ligan 2018 utmärkt sig genom att ta en ledande roll i sina lag, men bara en kan få titeln Månadens spelare. April månads vinnare är Kopparbergs/Göteborg FC:s hemvändande amerikanska stjärna Christen Press, som under inledningen av säsongen visat sig mycket viktig för sitt lag genom starkt målskytte och offensivt spel.
Christen Press får förutom äran och pokal 10 000 kronor att skänka till sin klubbs samhällsprojekt.
-Jag är hedrad och stolt över att ha blivit utnämnd till månadens spelare i april. Ett stort tack till Damallsvenskan, Svenska Spel och C More, säger Christen Press.
– Det känns också bra att kunna ge 10 000 kronor till integrationsprojektet Shake Hands, som är ett initiativ från klubben som verkligen gör skillnad.
Månadens Spelare i Damallsvenskan utses av Elitfotboll Dam tillsammans med Svenska Spel och C More.  Juryn består av lagkaptenerna från samtliga lag i Damallsvenskan och Malin Swedberg  (CMore). 
– Naturligtvis är alla vi i KGFC jätteglada att ha en spelare som Christen i klubben. Hon är en förebild för så många unga tjejer och verkligen värd att få den här utmärkelsen, säger Tore Lund, pressansvarig.
Utmärkelsen Månadens spelare kommer att delas ut i samband med KGFC:s hemmamatch mot Piteå den 27 maj.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter