3–1 mot LB07 efter mål av Press och Rubensson

Christen Press målform håller i sig. Mot Limhamn/Bunkeflo blev det två nya fullträffar och nu sammanlagt fyra mål på tre matcher. Foto: PER MONTINI Christen Press målform håller i sig. Mot Limhamn/Bunkeflo blev det två nya fullträffar och nu sammanlagt fyra mål på tre matcher. Foto: PER MONTINI


Det är varit lite uppförsbacke och brist på effektivitet i anfallsspelet i säsongsinledningens två raka hemmamatcher för Kopparbergs/Göteborg FC...
... men den känslan höll bara i sig under tre halvlekar – i den fjärde lossnade det äntligen.
KGFC vann därför på söndagen med säkra 3-1mot Limhamn/Bunkeflo.
– Jag älskar att göra mål, säger den amerikanska landslagsstjärnan Christen Press, tvåmålsskytt.


Ett lag som själv börjar tycka att det har gått troll i målskyttet, får ofta ännu svårare att få in bolluslingen i motståndarlagets bur.
Men troll är till för att jagas bort.
– Så jäkla skönt att det släppte för oss och att vi till slut fick utdelning mot LB07, säger tränaren Marcus Lantz, som var mycket lättad, nöjd och glad efter tre poäng på söndagen.
Annars började det som det såg ut under 90 minuter mot Hammarby förra helgen. Tryck framåt, spelövertag, chanser – men klent med utdelning.
– Vi räknade till 5-0 i möjligheter under första halvleken, säger Lantz.
Lätt att det blir nervöst då, lätt att självförtroendet får sig en törn, lätt att huvudena börja hänga, lätt att tankarna skenar iväg i ala möjliga men framför allt felaktiga riktningar

Tränarteamet Lantz och Jörgen Ericson bestämde sig för att skaka om laget lite inför den andra. Två byten redan i paus, in med Amanda Johnsson Haahr och Rebecka Bloimqvist.
– Vi var ute efter att få ännu mer offensiv kraft.
Efter tre minuter i akt nummer två, slog Olivia Schough, som gjorde en mycket bra match överhuvudtaget, in ett hårt inlägg efter backen som Christen Press kunde förvalta till 1-0.
Men det skulle bara dröja tio minuter innan bortalagets Mia Persson mycket vackert slog in 1-1efter en hörna...
...och då började det snurra i skallarna igen på KGFC-spelarna och känslorna av osäkerhet som omedelbart smög sig på gick nästan att ta på från läktaren.
– Vi är ett ungt lag, och visst blir det en spänning och en nervositet som kommer i det läget, säger Christen Press, som själv var ung och oerfaren när hon senast spelade i KGFC 2012 och därför vet exakt hur det kan vara.
Nu är hon en av veteranerna, en av de drivande, en av dem som kan lyfta laget, den som gjort fyra mål på tre matcher och redan gör anspråk på skytteligasegern 2018.
Och visst klev Christen fram ännu en gång, blev den som målmässigt tog tag i matchen när det behövdes som mest.
Bara tre minuter efter LB07-kvitteringen fick Press en hård, distinkt passning av Rebecka Blomqvist och strax därefter var
2-1 ett faktum.
Och innan applåderna ens hade lagt sig riktigt fick KGFC en straff sedan högerbacken Emma Koivisto rivits omkull. Säker strafflägare: Elin Rubensson.
Och efter 3-1 lade sig lugnet över Valhalla IP, solen tryckte sig fram mellan molnen lite tydligare och matchen kunde spelas av utan några större problem.
Christen Press har nu gjort fyra mål på tre allsvenska matcher, imponerande så klart av den meriterade amerikanskan, som ändå inte var helt nöjd efter söndens insats.
– Det gick bra, vi vann, men jag hade lägen att göra ytterligare något mål, skrattar hon samtidigt som Marcus Lantz springer förbi och dunkar henne i ryggen.
– Jag tycker att jag och Olivia hade ett bra samarbete, säger Press, Men så är hon ju också en av de spelare jag känner bäst från senast jag var i klubben.
Hur viktigt är det för dig att göra mål?
– Jag älskar det, det är mitt jobb det är därför jag är här.
– Vi var besvikna efter förlusten mot Hammarby senast, det viktigaste i dag var tre poäng. Det fixade vi och nu kan vi bygga vidare på detta.
Marcus Lantz:
– Det är viktigt för självförtroendet och självkänslan att vinna. Och inte minst är det viktigt att alla känner att både resultatet och prestationen var riktigt lovande.
– Man ska komma ihåg att vi bara har jobbat med det här laget, med nya spelare och ett nytt spelsystem under tre månader. Jag är övertygad om att ju längre tid vi får, desto bätre kommer det att bli.

Nu väntar två bortamatcher i rad för KGFC. Först Linköping den 7 maj och därefter Vittsjö den 20 maj. Nästa hemmamatch spelas den 27 maj, då Piteå besöker Valhalla IP.
Vi ses då!Kopparbergs/Göteborg FC – IF Limhamn/Bunkeflo 3-1 (0-0)
1-0 (48 Christen Press
1-1 (59) Mia Persson
2-1 (62) Christen Press
3-1 (64) Elin Rubensson (straff)

Så spelade KGFC mot LB07:
Loes Geurts
---
Emma Koivisto
Taylor Leach
Beata Kollmats
Nathalie Persson
---
Olivia Schough (UT 88, Catrine Johansson)
Julia Roddar (UT 46, Rebecka Blomqvist)
Filippa Curmark
Adelina Engman (UT 46, Amanda Johnsson Haahr)
---
Elin Rubensson
---
Christen Press

Ej inbytta:
Jennifer Falk
Irvina Bajramovic
Annahita Zamanian
Evelyn Ijeh

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter