Jörgen är säker: Ni kommer att få se ett annat lag på söndag

Ny match, nya möjligheter, nya poäng att spela om.På söndagen kommer LB07 till Valhalla IP. Välkomna! Foto: PER MONTINI Ny match, nya möjligheter, nya poäng att spela om.På söndagen kommer LB07 till Valhalla IP. Välkomna! Foto: PER MONTINI


Överamibition, nerver, ineffektivitet, ett passningsspel som inte funkade, en iver att visa allt för hemmapubliken.
Där någonstans hamnar analysen efter förlusten i hemmapremiären mot Hammarby. Men då var då och nu är nu – i helgen är det dags för en möjlighet till snabb revansch då Limhamn/Bunkeflo är på besök i Göteborg.
– Ni kommer att få se ett helt annat lag på söndag, lovar Jörgen Ericson, assisterande tränare.


Efter en försäsong i dur och en premiärpoäng på bortaplan mot den gigantiska guldfavoriten FC Rosengård, hade nära 1 000 personer i publiken höga förväntningar mot Hammarby i den soliga hemmapremiären på Valhalla IP förra helgen.
Men det gick inte alls, trots en tidig ledning, trots ett rejält bollinnehav.
1-3 i baken.
– Vi var väldigt besvikna då och insatsen var inte bra, säger assisterande tränaren Jörgen Ericson.
– Vi blev på något sätt paralyserade av vår egen amibion. Men det är historia nu, analysen är klar och det är ny match och nya poäng att spela om.

– Det där är bortskalat, genomgånget, lagt åt sidan. Hammarby ligger bakom oss, det var en käftsmäll och hur mycket vi  än ältar det kan vi inte spela om matchen. Nu ska vi höja oss ett par snäpp.
Jörgen Ericson berättar att han och huvudtränaren Marcus Lantz sett ett hungrigt lag på veckan träningar, ett lag där självförtroendet, speeden och passningsspelet varit tillbaka där det ska vara, där fokuseringen varit total.
– Det är upp till oss själva nu, säger Jörgen. Jag tror det satt mycket i huvudena på spelarna i premiären. Allt det som fungerat så bra i cupen och under försäsongen fanns där plötsligt inte längre och de tendenserna har vi inte sett tidigare.
– Men en lite sämre prestation betyder inte allt, jag både hoppas och är säker på att vi är tillbaka på den nivå vi ska vara redan på söndag.
– Hammarby blev lite av en käftsmäll och en chock. Men vi kan inte heller analysera ihjäl oss. Nu blickar vi framåt. Nu kör vi och ger allt för tre poäng mot LB07.
Efter Rosengårds 9-0 mot Eskilstuna, hur ser ni på en poäng i premiären mot de tippade mästarna?
– Där visade vi ju att vi kan ta fajten, att vi har den dimensionen i vårt spel också. Det är viktigt att ha med sig inför framtiden. Det var starkt att ta poäng där, men det är också historia, lika mycket som förlusten mot Hammarby.
Limhamn/Bunkeflo, vad sägewr du om helgens motstånd?
– Det finns inga lätta matcher i damallsvenskan. Det blir tufft, något annat ska vi inte tro, vi har sett deras matcher och vet att de är ett spelande lag med kvaliteter.
– Men vi är beredda.
Några förändringar i laget?
– Startelvan tar vi ut efter träningen på lördag. Men någonting kan det såklart bli.

KGFC möter Limhamn/Bunkeflo på söndag 29/4 på Valhalla IP.
Avspark: 15.00.
Vi ses där och då!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter