Solig hemmapremiär slutade med förlust

Christen Press gjorde mål igen, men dessvärre hjälpte det inte för att ta hem poäng mot Hammarby. Foto: PER MONTINI Christen Press gjorde mål igen, men dessvärre hjälpte det inte för att ta hem poäng mot Hammarby. Foto: PER MONTINI

Lördag, solsken, hemmapremiär, gott om publik på läktarna.
Det var bäddat för fotbollsfest.
Men  det blev bortalaget Hammarby som lämnade Valhalla IP med tre poäng på kontot.
– De vann helt rättvist, säger KGFC-tränaren Marcus Lantz, mycket besviken över resultatet.


Efter förra veckans kryss på bortaplan mot FC Rosengård och flera fina matcher under försäsongen, var förväntningarna högt ställda inför årets första damallsvenska hemmamatch på Valhalla IP.
Och visst inleddes storstadsmötet på ett förtroendeingivande sätt för alla som håller på KGFC. Lugn och ro i försvaret, fint passningsspel, inga moln på himlen vare sig bildligt eller boktavligt.
Redan i den 6:e matchminuten kunde amerikanskan Christen Press följakligen slå in ledningsmålet efter en passning från Elin Rubensson – lite av en repris från Rosengårdsmatchen, då vi såg samma målskytt och samma framspelare när Kopparbergs/Göteborg FC också då tog ledningen.
Tyvärr fick vi se fler likheter när matchen rullade vidare...

Andra halvlek hann inte mer än börja innan ett långt uppspel från Bajen resulterade i ett självmål när en försvarsnick från hemmalaget passerade Loes Gerts, lika chanslös nu som vid den motsvarande situatione i Malmö-premiären.
– Vi uppträdde ängsligt i dag, menar Marcus Lantz. Vi är inte bra i första halvlek men kan ändå gå till pauslvila med en ledning. Sedan bjuder vi in dem i matchen ännu mer och vad det beror på kan jag inte svara på nu, det blir nervöst helt enkelt.
– Vi har en analys att göra, varför en stundtals fantastisk försäsong med fint spel plötsligt byts ut till något som inte funkar nu när det är dags att spela om poäng.
Vad säger du om du ska göra en spontan analys?
– Vi tappar bollen alldeles för ofta och alldeles för enkelt. Om jag räknade rätt hade vi 30-35 bolltapp under första halvtimmen och då blir det väldigt många löpmeter i fel riktning.
För Hammarbys del innebär segern fortsatt topplacering i tabellen.
För KGFC finns chans till snabb hemmarevansch då Limhamn/Bunkeflo kommer på besök till Valhalla IP redan till helgen –match igen på söndag den 29 april.
Vi ses väl då!
Vi behöver er – alla till Valhalla!Kopparbergs/Göteborg FC– Hammarby IF FF 1-3 (1-0)
1-0 (6) Christen Press
1-1 (46) Självmål
1-2 (60) Olga Ekblom
1-3 (90+2) Hanna Lundqvist

Så spelade KGFC mot Hammarby:

Loes Geurts
---
Emma Koivisto
Taylor Leach
Beata Kollmats
Nathalie Persson (UT 84, Evelyn Ijeh)
---
Olivia Schough
Filippa Curmark
Julia Roddar (UT 66, Rebecka Blomqvist)
Adelina Engman (UT 66, Amanda Johnsson Haahr)
...
Elin Rubensson
---
Christen Press

Ej inbytta:
Jennifer Falk
Catrine Johansson
Irvina Bajramovic
Annahita Zamanian

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter