Loes är glödhet när det äntligen är hemmapremiär – alla till Valhalla

Loes Geurts var formidabel i premiären mot FC Rosengård. Nu hoppas hon på mycket folk och tre poäng i hemmapremiären mot Hammarby. Foto: LEIF GUSTAFSSON Loes Geurts var formidabel i premiären mot FC Rosengård. Nu hoppas hon på mycket folk och tre poäng i hemmapremiären mot Hammarby. Foto: LEIF GUSTAFSSON

I premiären mot FC Rosengård på bortaplan var Loes Geurts matchens gigant.
– Jag har aldrig sett henne så bra, sa till exempel lagkompisen Elin Rubensson, djupt imponerad av den holländska EM-målvaktens prestation.
Nu är det match igen, hemmapremiär mot Hammarby – och bakom Loes knackar en allt mer formtoppad Jennifer Falk på dörren


I matchen mot Rosengård i måndags, var det hemmalaget från Malmö som trummade på och dominerade matchbilden långa stunder.
Men de lyckades inte få in bollen bakom Loes Geurts i KGFC:s mål.
Bland annat sköt Anja Mittag en straff över målet och Loes ansåg ändå efteråt att det var "matchen skönaste räddning" och med det menar hon naturligtvis att hennes agerande bäddade för att den tyska skyttedrottningen fick till ett dåligt avslut.
 – Annars var det en del att göra och även om de pressade oss känns det surt att tappa poäng i och med att vi hade ledningen och att de fick sin poäng efter ett självmål i slutet...

Poäng på bortaplan mot damallsvenskans stora guldfavorit är naturligtvis ändå en framgång, inte många lag kommer att lyckas med det under säsongen 2018.
– Vi försvarade oss bra, vi var bättre i andra halvlek och förhoppningsvis kan vi få försvar och anfall att sitta ihop ännu bättre   i de kommande matcherna.
Men nu är matchen mot Rosengård förpassad till historieböckerna. 
Mission completed, jobbet gjort, en pinne bärgad och många plus i kanten.
Nu är det dags för hemmapremiär. På lördagen sladdar en spelarbuss från Söder i Stockholm in på Valhalla IP:s parkering.
Ombord finns serieledarena efter den första omgången, Hammarby, som slog Limhamn/Bunkeflo med 4-2 förra helgen, i sin första seriematch 2018.
- Vi har ett bra självförtroende och en bra känsla i truppen, menar Loes Geurts, som gjort 117 landskamper för sitt Nederländerna.
– Samarbetet mellan mig och försvaret funkar bra, harmonin i laget är fantastisk och jag tror att vi har någopt bra på gång med Marcus Lantz och Jörgen Ericson som tränare.
– Det är inte fel med nya röster och de är verkligen engagerade.
Vem som vaktar målet i matchen mot Hammarby har tränare Lantz ännu inte avslöjat. Han har dock framhållit att han är lyckligt lottad som har hela allsvenskans bästa målvaktsbesättning att tillgå i Geurts, Jennifer Falk och Anna Larsson.
– Vi tränar bra ihop och utvecklas tillsammans, säger Loes.
Jennifer Falk hade ju sina efterhängsna problem med hjärnskakningen som hindrade henne under nästan hela förra året, men sedan någon månad tillbaka kör hon för fullt och är därmed en allvarlig utmanare om platsen mellan stolparna.
– Hon är redo, säger kompisen och konkurrenten Loes Geurts.

Matchen mot Hammarby på lördagen börjar 15.00.
Som vanligt är det Valhalla IP som gäller.
Som vanligt hoppas vi få se alla våra underbara fans på läktaren.
Ni är viktiga för oss!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter