Nu kör vi - äntligen dags för premiär

Elin Rubensson är laddad och redo inför måndagens premiär på bortaplan mot FC Rosengård.. Foto: PER MONTINI Elin Rubensson är laddad och redo inför måndagens premiär på bortaplan mot FC Rosengård.. Foto: PER MONTINI

En lång vinter, en lång försäsong.
Ett nytt lag, nya tränare, nya förutsättningar.
Damallsvenskan 2018 är här – och i måndagens premiär ställs KGFC mot tungt favorittippade FC Rosengård på bortaplan.
– Vi har allt att vinna, säger såväl mittfältsstjärnan Elin Rubensson som nye tränaren Marcus Lantz.


Damallsvenskan drog i gång i helgen och alla vi som älskar damfotboll hittade äntligen botemedlet mot nästan ett halvår av svår abstinens.
– Roligt att det kommer så mycket folk på matcherna, säger Elin Rubensson, som följde helgens premiäromgång framför tv:n och nu står på tröskeln till sin fjärde säsong som KGFC-spelare.
– Jag hoppas vi får lika mycket publik när vi har hemmapremiär på lördag...
Men – en sak i taget. 
Först, på måndagen, väntar den stentuffa bortamatchen mot de flesta experters guldfavorit i år, FC Rosengård. Och Rubensson ser mycket fram emot att komma igång.
– Vi har en bra energi, vi har haft en bra försäsong, vi har fått in bra nya spelare och har en tydlig spelidé från Marcus (Lantz) och Jörgen (Ericson), våra nya tränare, säger Elin, mittfältare och hittills given i Peter Gerhardssons landslagstrupper.

Tydlig spelidé, vad innebär det?
– Det får ni se, skrattar Elin.
Men eftersom tränare Lantz själv i flera sammanhang flaggat för en offensiv spelidé med med hög press, tempo i omställningar och passningsspel, ska vi väl inte bli förvånade om det är det vi får se.
– Jag ser fram mot matchen mot Rosengård, de är favorittippade, men många tycks tro på oss också. det är roligt...
Marcus Lantz, utlandsproffs och stor spelarprofil som gick vidare och blev tränare och nu kliver över på damsidan, ser också han mycket fram emot måndagens premiär.
–Vi har jobbat ihop i laget nu i kanske 13 veckor och bitarna börjar falla på plats, säger han. Men samtidigt gissar jag att vi kommer att bli bättre ju längre säsongen lider.
Hur har försäsongen varit?
– Fantastiskt roligt att tjejerna ställt upp som de gjort, de är ambitiösa och vill ta till sig av de idéer som vi vill jobba efter. Sedan har det sett väldigt bra ut både i Svenska Cupen och i träningsmatcherna. Vi är där vi hoppades vi skulle vara i det här skedet av säsongen.
FC Rosengård –en mardrömspremiär eller bästa tänkbara premiär?
– Jag lutar nog åt bästa tänkbara. En tuff match mot det lag som de flesta tror ska ta guld i år. Vi ska göra allt för att vinna, men all press ligger ju på dem, så är det ju...
– Vi har allt att vinna.
– Men oavsett resultatet i premiären, tror jag att det viktigaste för oss i år blir att hitta en jämnhet i vårt spel. Den som spelar bra sett över hela säsongen kommer att hamna högt i tabellen...
Läget i truppen?
– Väldigt bra! Det är en tuff kamp på målvaktssidan, vi har allsvenskans bästa besättning där och vem som än står är vi ju på landslagsnivå. Sedan har vi ju några skador, men de flesta är på väg tillbaka.
Pauline Hammarlund?
– Hon är nära, inte med i truppen mot Rosengård, men kanske i hemmapremiären mot Hammarby.
Catrine Johansson?
– Står över premiären. Hon har haft en försäsong sönderhackad av sjukdom och skador. Men samma där, till helgen hoppas vi att hon är med...
För övrigt?
– Victoria Bergqvist, Felicia De Feo, Savannah Levin och Pernilla Milton har väl lite längre kvar, men på det stora hela ser det väldigt positivt ut.
Nu kör vi alltså?
– Ja, nu är det äntligen dags att spela om poäng och tabellplaceringar!

Matchen mot FC Rosengård spelas på Malmö IP på måndagen.
Avspark: 18.30.
Ni som inte är på plats ser så klart dramatiken på
Damallsvenskan.tv.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter