Stötta Kopparbergs/Göteborg FC – gå med i KGFC Support

KGFC Support på plats i Lidköping vid vinterns cupmatch. Foto: TORE LUND KGFC Support på plats i Lidköping vid vinterns cupmatch. Foto: TORE LUND

De har varit supportrar till Kopparbergs/Göteborg FC var för sig sedan länge.
Förra årets slog de sig ihop och bildade KGFC Support.
– Vi vill stötta laget på alla sätt vi kan, spelarna förtjänar all kärlek de kan få, säger Egon Ljung, en av initiativtagarna bakom klubbens numera officiellla supprterklubb.


Kärntruppen i KGFC Support är Egon Ljung, Kewin Bertilsson och Minna Rantasalo.
Det var i den trion supprterklubben tog form och sedermera började växa. Sedam sommaren 2017 går gänget all in på Kopparbergs/Göteborg FC och syns på alla hemmamatcher men dessuom också på åtskilliga bortamatcher och ett par träningar varje vecka.
– För min del väcktes intresset när Torbjrön Nilsson, Gud, var tränare, berättar Egon Ljung. Och sedan var Johanna Almgren en stor favorit. Synd att hon drabbaes av så många tuffa knäskador. Hade hon varit skadefri hade vi kunnat vinna Champions League 2012.
Kewins och Minnas supporterhjärtan började klappa ungefär samtidigt som Egons, men där var favoriterna kanske framför allt Anna Ahlstrand och Lisa Ek.

KGFC Support finns alltid på plats när det vankas match på Valhalla IP. Foto: PER MONTINI KGFC Support finns alltid på plats när det vankas match på Valhalla IP. Foto: PER MONTINI

För Kopparbergs/Göteborg FC är KGFC Support ett härligt tillskott på läktarna. De stöttar, pushar och visar på alla sätt sin uppskattning för laget.
– Det är ju en ynnest att ha så engagerade supportrar, säger klubben pressansvarige Tore Lund.
– Och vi hör ju dessuom från spelarna att de verkligen uppskattar deras stöd. Och jag tror nog att KGFC Suppport märker att tjejerna alltid försöker ställa upp för dem.
På bara knappt ett år har KGFC Support etablerat sig med en egen hemsida, med Twitter, Instagram och Facebook. (Ni hittar alla länkarna i slutet av den här texten.)
Och planerna för att bredda intresset för klubben ännu mer under 2018 börjar nu ta riktig form.
– Vi hoppas kunna designa en egen t-shirt som vi kan sälja ihop med medlemskapet, säger Egon Ljung. Vi vill också fixa halsdukar, idolkort, signerade souvenirer och kanske arrangera gemensamma bortaresor.
Vad tror ni rent sportsligt om säsongen som väntar?
– Det ser ju fantastiskt bra ut. Vi har fått ju fått  in fyra landslagsspelare och en världsstjärna i truppen. Klart man blir lycklig som supporter då. Och visst har väl konkurrenterna tappat en del överlag...
– Jag både hoppas och tror att vi är med i toppstriden i år. 
Då blir det en anstormning av medlemmar till KGFC Support?
– Vi är redo, alla är välkomna!
– Vi kan aldrig bli för många som stöttar världens mest underbara lag!

Den som vill bli medlem eller komma i kontakt med Egon, Kewin, Minna och gänget som står bakom KGFC Support når dem via deras hemsida eller sociala medier.
Hemsidan kgfcsupport.se hittar ni HÄR.
Instagram är HÄR.
Facebokk HÄR.
Och Twitter HÄR.

Forza KGFC – tillsammans är vi starka!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter