Mål  direkt  i comebacken för Christen Press

Mål direkt i comebacken! Härlig återkomst i KGFC för Christen Press. Foto: PER MONTINI Mål direkt i comebacken! Härlig återkomst i KGFC för Christen Press. Foto: PER MONTINI

Comeback i Kopparbergs/Göteborg FC, första matchen i klubben sedan 2012.
Naturligtvis blev det succé för den amerikanska superforwarden Christen Press när hon gjorde mål i genrepet inför den damallsvenska premiären.

– Vi får ju ett väldigt tydligt hot i djupled med Christen på plan, säger tränaren Marcus Lantz, som var nöjd efter söndagens 2-2 på bortaplan mot Eskilstuna United.

För KGFC:s del drar damallsvenskan 2018 i gång nästa måndag (16/4) på tuffast tänkbara sätt, med bortamatch mot den ständiga guldfavoriten FC Rosengård.
Söndagens genrep spelades också det på bortaplan, också mot ett av de på förhand tippade topplagen, Eskilstuna.
För KGFC:s del saknades några spelare som fortfarande är iväg på landslagsuppdrag. Rebecka Blomqvist, Nathalie Persson och Filippa Curmark med Sverige U23, Annahita Zamanian med Frankirike U20.
– Sedan är det klart att våra a-landslagspelare i Finland och Sverige var lite slitna eftersom de också varit iväg i veckan, säger Marcus Lantz.

Amanda Johnsson Haahr gjorde bästa matchen hittills i KGFC-tröjan. Foto: PER MONTINI Amanda Johnsson Haahr gjorde bästa matchen hittills i KGFC-tröjan. Foto: PER MONTINI

Inte desto mindre var Marcus Lantz mycket nöjd med genomköraren mot Eskilstuna, fick se två comebacker som lovade mer och tycker att spelarna, särskilt i den första halvleken, visade att de tagit åt sig av det man tränat på.
– Då hade vi en hög press och spelade oss loss flera gånger på ett fint sätt. Och vi gick till pausvila med 2-1, det kändes bra att vi kunde vända så snabbt efter deras ledningsmål.
– I den andra halvleken gjorde vi några byten, testade att spela med trebackslinje och dessutom hamnade några spelare i ovana positioner. det blev lite rörigt helt enkelt.
Men överlag positivt alltså?
– Ja, absolut! Nu vill vi igång och börja spela om poäng. Jag tror att både jag laget längtar efter premiären nu.
De två comebacker vi pratar om är Catrine Johanssons och Christen Press.
– Catrine har inte spelat en match sedan i höstas och fick en halvlek nu och skötte sig bra. Hennes återkomst stärker konkurrensen och ger fler valmöjligheter i försvaret.
Christen Press?
– Man ser ju att det är en spelare med internationella kvaliteter. Oerhört giftig i djupled, kvick och går rakt på attack mot motståndarens mål.
– Christen ser väldigt stark ut, och då är hon ändå lite ringrostig.
– Hennes var mycket distinkt och kom efter en passning från Olivia Schough.
Förmodligen inte sista målet från den amerikanska anfallaren den här säsongen...
En annan som gjorde en insats värd att lyfta fram var förra säsongens värvning, Amanda Johnsson Haahr. Nu spelade hon i en släpande forwardsroll bakom Press och omdömet är att detta var hennes hittills bästa match för KGFC – som dessutom kröntes av första a-lagsmålet.
– En mycket fin nick efter hörna från Elin Rubensson.


Eskilstuna United DFF – Kopparbergs/Göteborg FC 2-2 (1-2)
1-0 (19) Felicia Karlsson
1-1 (31) Christen Press 
1-2 (33) Amanda johnsson Haahr
2-2 (56) Hanna Glas

Så här spelade KGFC mot Eskilstuna:

Loes Geurts (UT 46, Jennifer Falk)
---
Emma Koivisto
Taylor Leach
Beata Kollmats
Catrine Johansson (UT 46, Evelyn Ijeh)
---
Olivia Schough
Julia Roddar
Elin Rubensson
Adelina Engman
---
Amanda Johnsson Haahr (UT 84, Sara Kjellström)
Christen Press (UT 46, Irvina Bajramovic)

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter