Taylor om premiär, genrep, nya tränarna och Christen Press

Taylor Leach bildar ett kraftfullt och svårforcerat mittlås i KGFC tillsammans med Beata Kollmats. Foto: PER MONTINI Taylor Leach bildar ett kraftfullt och svårforcerat mittlås i KGFC tillsammans med Beata Kollmats. Foto: PER MONTINI

KGFC:s amerikanska mittback Taylor bubblar av förväntan och energi, ivrig att sparka i gång säsongen 2018.
Och precis som alla andra i och runt laget menar hon att finns det en optimistisk förväntan i luften.
– Vi måste såklart tro på oss själva, säger Taylor. Vi gjorde ju  en fantatisk höst i fjol, har haft en bra försäsong och har dessutom fått in flera nya klasspelare i truppen.


Taylor Leach anslöt till Kopparbergs/Göteborg FC från Östersund under sommaren förra året för att stärka upp defensiven.
Att beskriva hennes entré i laget som en succé är ingen underdrift.
Tuff, tydlig, fysisk, vinnarskalle, ledargestalt – där har vi några av orden som beskriver hennes bäst som spelare.
– Vi avslutade säsongen 2017 med en positiv känsla i truppen och jag tror att det gjort oss starkare som grupp att vi fixade att resa oss, att vi visade att vi kan mäta oss med alla lag.
– Och allt det har vi med oss in i årets säsong...

Sedan förra året har mycket nytt inträffat i KGFC, på tränarsidan och i lagbygget. Marcus Lantz och Jörgen Ericson har tagit över tränaransvaret och spelartruppen har blivit av med några spelare och fem nya har stämplat in.
• Julia Roddar och Olivia Schough - svenska landslagstjejer.
• Emma Koivisto - finsk landslagsspelare.
• Loes Geurts - målvakt från Nederländerna med ett EM-guld på meritlistan.
• Christen Press - världsklass-anfallare från USA.

– Vår trupp ser väldigt spännande och talangfull ut, tycker Taylor Leach. De nya är toppspelare allihop och konkurrensen i laget är verkligen tuff. Det tror jag gör att vi alla höjer oss en nivå.
Leach beskriver försäsongen som tuff, menar att Lantz och Ericson pushat laget att träna hårdare och mer än de gjort tidigare, att de tillfört energi, glöd och attityd.
– All hård träning har gett resultat, det visar alla tester.
– Vi har blivit starkare, orkar springa mer och om vi tittar på cup- och träningsmatcherna vi spelat har vi anammat det sätt att spela fotboll som Marcus och Jörgen vill se.
Vad betyder Christen Press entré i laget?
– Jättemycket. Hon är ju en värlsspelare, en riktigt tung värvning av klubben. Hon kommer verkligen att hjälpa oss att bli ett ännu starkare lag. 
Hur stor är Christen i USA?
– Alla som är intresserade av fotboll vet vem hon är. Hon är idol för alla unga tjejer och en inspiation för dem som vill lyckas med sin fotboll.
På söndagen spelar KGFC försäsongens sista träningsmatch, genrepar på bortaplan mot Eskilstuna – avspark redan 13.30.
De svenska och finska landslagsspelarna är tillbaka och tillgängliga för spel. Däremot är Annahita Zamanian, Nathalie Persson, Rebecka Blomqist och Filipa Curmark fortfarande i väg med det franska U20- och det svenska U23-landslagen.
– Eskilstuna är en tuff motståndare, säger Taylor Leach. En bra värdemätare för oss så här nära inpå premiären av damallsvenskan. Det är viktigt att vi gör bra ifrån oss och känner att vi är där vi vill vara.
– Men jag tror att vi är redo, vi ska visa att vi är en tuff motståndare för alla lag i år.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter