Christen Press klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Hon spelade i KGFC 2012. Nu hälsar vi världsstjärnan Christen Press välkommen tillbaka till Sverige, Göteborg och KGFC. Hon spelade i KGFC 2012. Nu hälsar vi världsstjärnan Christen Press välkommen tillbaka till Sverige, Göteborg och KGFC.

Den amerikanska landslagsstjärnan Christen Press, 29, spelade i KGFC redan säsongen 2012 och gjorde då mycket bra ifrån sig och blev en favorit hos fansen.
Och visst talar 17 mål på 21 matcher sitt tydliga språk.
Nu är Press tillbaka i Göteborg.


– Christen är en av världens vassaste målskyttar, menar KGFC:s sportchef Lasse Svensson. Och vi är naturligtvis oerhört glada över att fått klart med den här värvningen så här nära inpå seriestarten.
Sedan förra sejouren i Göteborg har Press, som kommer från Los Angeles, spelat för Tyresö (2013-2014, 26 matcher/25 mål) och Chicago Red Stars (2014-2018, 68/35).
Det var när hon nu i vår tradades till Houston Dash, som möjligheten att knyta till sig Press igen, dök upp för Kopparbergs/Göteborg FC.
– Press ville inte till Houston och valde då Europa, Sverige och KGFC i stället, berättar Lasse Svensson.
 

Till en början har Christen Press skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren, men det kan i ett senare skede bli aktuellt med ett längre kontrakt.
– Vi börjar så här, sedan får vi se var vi hamnar, säger Svensson.KGFC befinner sig just nu på träningsläger på Kanarieöarna och kommer hem därifrån på onsdag.
– Förhoppningsvis kan Press ansluta omedelbart efter det.
Lasse Svensson och tränaren Marcus Lantz är naturligtvis glada över att en världsspelare som Christen Press – som gjort 44 mål på 98 landskamper för USA –  nu väljer spel i Göteborg.
– Christen trivdes väldigt bra här för fem år sedan, säger Lasse Svensson. Hon tackar dessutom vår dåvarande tränare Torbjörn Nilsson för vad han bidrog med i hennes utveckling.
Vad betyder det att få en spelare som Press till KGFC?
– Att vi blir ännu mer slagkraftiga i offensiven, att vi får fler valmöjligheter, att konkurrensen skärps och att vi får in en spelare som våra supportrar uppskattar.

Välkommen tillbaka till Sverige och Göteborg – och framför allt till KGFC, Christen!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter