Lägerdags - Gran Canaria here we come!

Från förra årets läger på Kanarieöarna. På onsdagen landar hela KGFC-gänget där igen. Från förra årets läger på Kanarieöarna. På onsdagen landar hela KGFC-gänget där igen.

Vintern vägrar släppa greppet om Sverige.
Då drar KGFC till solen och härliga träningsförhållanden på Gran Canaria.
– Nu blir det mer kvalitet, taktik, detaljer och dessutom teambildning och viktigt umgänge som svetsar samman gruppen, säger tränare Marcus Lantz.


På onsdagsmprgonen vid 06 gick bussen från Valhalla till Landvetter flygplats. Slutdestinationen för resan är Maspalomas på Gran Canaria, en plats som erbjuder bra boende och fantastiska möjligheter till både träning och lugn och ro.
Hela spelartruppen är med - även de spelare som är mer eller mindre hämmade av skador.
Och utöver tränarduon Lantz och Jörgen Ericson är dessutom Jane Törnqvist och Stina Sandin med för att sköta fys, rehab och behandlingar av olika slag.
Till skillnad från tidigare år, blir det den här gången ingen match under lägret. Man har helt enkelt bedömt att det motstånd som går att få är alltför klent.
– Att vinna med 15-0 ger inte så mycket, säger Marcus Lantz. Och samtidigt riskerar man att någon blir skadad och det vill vi inte riskera.

Nej, istället blir det nu två fotbollspass om dagen, tid i gymmet, teorigenomgångar och individuella samtal med samtliga spelare.
– Vi har kört ganska hårt här hemma under de tio, elva veckor Jörgen och jag varit i klubben, säger Marcus Lantz.
– Det kommer att bli tufft på lägret också, men också mer tid att nöta in detaljer i spelet som vi inte varit helt nöjda med hittills och dessutom slipa på taktiska saker och fasta situationer.
Inte nöjda med, vad menar du då?
– Vi har till exempel varit bra på att komma till anfall på kanterna. Men sedan har vi inte haft tillräckligt med folk i straffområdet för att ta tillvara på chanserna som dyker up.
– Vårt sätt att spela ska vara extremt offensivt, men bygger på att få med de centrala mittfältarna och en ytter långt fram när inspelen kommer.
En av de spelare som ser fram mot lägret extra mycket är Pauline Hammarlund, som kört rehabträning hela vintern efter dubbla knäoperationer. Nu är hon dock på gång igen.
– Det känns bra, jag kommer successivt att kunna vara med på fler och fler övningar och sakta men säkert komma i bra form igen.
Jobbigt att tvingats stå vid sidan om?
– Ja, såklart. Men nu har det vänt och jag längtar efter att få spela fotboll fullt ut.
Vad vill ni få ut av de individuella samtalen, Marcus?
– Vi vill veta hur spelarna själva ser på sina styrkor och svagheter, vad de vill förbättra hos sig själva, vilka personliga målsättningar de har och vilka tankar de har om oss nya tränare, det kan vara saker de av någon anledning inte vill säga inför hela gruppen.
– Vi ska ha högt i tak, allas åsikter och synpunkter är värdefulla.

Lägret på Gran Canaria pågår till nästa onsdag, den 28 mars.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter