Sju spelare i KGFC landslagsuttagna!

Tre tjejer som nu gör sällskap till den kommande samlingen med det svenska U23-landslaget – Nathalie Persson, Filippa Curmark och Rebecka Blomqvist. Foto: TORE LUND Tre tjejer som nu gör sällskap till den kommande samlingen med det svenska U23-landslaget – Nathalie Persson, Filippa Curmark och Rebecka Blomqvist. Foto: TORE LUND

Wow, liksom!
Kopparbergs/Göteborg FC har hela sju tjejer uttagna i olika landslag de kommande veckorna.
Tre spelare i det svenska a-landslaget, tre i blågul U23-dress och en i det franska U20-landslaget. Och fler kan det bli...
– Jätteroligt! Det visar väl att vi gör någonting rätt, säger KGFC-tränaren Marcus Lantz.


Det svenska landslaget VM-kvalar mot Ungern på bortaplan i Szombathely den 5 april. Förbundskapten Peter Gerhardsson presenterade sin trupp under måndagen och Kopparbergs/Göteborg FC fick med Elin Rubensson, Olivia Schough och Julia Roddar.
Under perioden 3 - 10 april reser det svenska U23-landslaget på matchläger till La Manga i Spaninen där man ställs mot Frankrike, USA och Kina.
I den truppen fick KGFC med Rebecka Blomqvist, Filippa Curmark och Nathalie Persson.

– Jätteroligt att få med sig kompisar från klubblaget, säger Rebecka Blomqvist, som varit med i de senaste U23-trupperna och gjort det bra då.
För Natta och Pippo,  Persson och Curmark, var det dock ett tag sedan de var uttagna i något landslag.
– Jag var med i F19 med det var ju några år sedan, säger Pippo, 22.
– Jag har inte varit med på två är, säger Natta, 20.
U23-trion har dock gjort det väldigt bra under försäsongen i KGFC - Blomqvist i anfallet, Curmark på det centrala mittfältet och Persson i en för henne ny position som vänsterback.
– Jag trivs där, det har varit roligt och känts bra, säger Nathalie.
Utöver de sex bidragen till svenska landslag har KGFC också fått med Annahita Zamanian till det kommande lägret med Frankrikes U20, som möter Japan i två träningsmatcher 4 och 7 april.
Sju spelare nu kan bli nio i nästa vecka. På tisdag den 27 mars nomineras nämligen den finska trupp som ska ta sig an Spanien i VM-kval – och visst hoppas vi få se både Emma Koivisto och Adelina Engman i den truppen.
– Många spelare borta förvisso och det påverkar ju träningarna, säger Marcus Lantz. Men samtidigt underbart roligt för tjejerna och bra kredd till klubben, ett bevis för att vi gör någonting rätt...

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter