KGFC föll i jämn träningsmatch i Skåne

I en tuff och jämn match på söndagen kunde Kristianstad till slut vinna med 1-0. Bilden från förra årets hemmamatch mot KDFF. Foto: PER MONTINI I en tuff och jämn match på söndagen kunde Kristianstad till slut vinna med 1-0. Bilden från förra årets hemmamatch mot KDFF. Foto: PER MONTINI

Det såg länge ut att bli 0-0 mellan Kristianstad och Kopparbergs/Göteborg FC i söndagens träningsmatch, som spelade på Furehovs IP i skånska Åhus.
Men i den 89:e minuten kunde hemmalagets Amanda Edgren nicka in segermålet efter en hörna.
– Vi såg lite tunga och sega ut idag, säger tränaren Marcus Lantz någon halvtimme efter matchens slut.


Efter förra helgens cupmatch mot Linköping har KGFC fått mycket kredd för fint spel och en spets som gjorde att man på allvar kunde utmana och stundtals till och med spela ut förra årets svenska mästare på bortaplan.
På söndagen var det en annan match.
– I och med att det här var en träningsmatch har vi tryckt på ganska hårt i träningen i veckan, berättar Marcus Lantz. Det spelar så klart in och är en anledning till att vi inte var på topp den här gången.
Enligt Lantz var matchbilden mot Kristanstad ändå sådan att det mesta talade för 0-0, egentligen inga superchanser åt något håll, förutom den förra KGFC-spelaren Amanda Edgrens nickmål i slutminuten.

Lantz är dock inte helt och hållet nedstämd över förlusten, tror till och med att den kan ha fört något gott med sig.
– Efter förra helgens hyllnar, som var välförtjänta, behövde vi nog lära läxan att vi måste vara skärpta i tanke och ben, komma upp i en hög nivå för att vinna matcher mot kvalificerat allsvenskt motstånd.
Kristianstad var bra, eller?
– Jag dom spelar aggressivt och vi vet att dom är svåra att få bukt med, särskilt på bortaplan. Och om vi inte har dagen riktigt, som nu, blir vi hårt straffade av deras presspel.
Det bästa med utflykte till Skåne?
– Vi visade några gånger att vi kan komma runt på kanterna och vi släppte inte till mer än någon halvchans bakåt.
Det kanske mest positiva beskedet under söndagen, var kanske annars att Jennifer Falk var tillbaka i målet från start, för första gången sedan i maj 2017. Hon fick dock en smäll på handen alldeles i matchinledningen och det tog fem, sex minuter innan hon var omplåstrad och redo för spel igen.
Med tanke på Falks historik med hjärnskakning och lång frånvaro, var det där och då några jobbiga minuter innan det stod klart att Jennifer kunde fortsätta.
– Jäteroligt att Jennifer är tillbaka och att hon fick 90 minuter, säger Marcus Lantz. Hon har jobbat hårt för att komma tillbaka och nu är hon här och det känns såklart bra för hela laget.

På onsdag åker KGFC-truppen till Gran Canaria för en veckas tränngsläger. Vi återkommer med en rapport inför lägret i början av veckan.


Kristianstads DFF – Kopparbergs/Göteborg FC 1-0 (0-0)
1-0 (89) Amanda Edgren

Så här spelade KGFC mot Kristanstad:

Jenifer Falk
---
Emma Koivisto
Beata Kollmats
Taylor Leach
Nathalie Persson
---
Olivia Schough
Filippa Curmark
Julia Roddar (UT 62, Annahita Zamanian)
Adelina Engman
---
Elin Rubensson
---
Amanda Johnsson Haahr (UT 62, Irvina Bajramovic)

Ej inbytta
Loes Geurts
Katja Gudmand Höjer
Sara Kjellström
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter