Äntligen – Jennifer Falk är på väg tillbaka!

Jennifer Falk och en bild från hemmamatchen mot  Vittsjö den 1 maj i fjol. Inte sedan dess har Falk spelat en tävlingsmatch på hemmaplan. Men nu är hon på gång igen! Foto: PER MONTINI Jennifer Falk och en bild från hemmamatchen mot Vittsjö den 1 maj i fjol. Inte sedan dess har Falk spelat en tävlingsmatch på hemmaplan. Men nu är hon på gång igen! Foto: PER MONTINI

Det var på en träning i maj 2017 som olyckan var framme och hjärnskakingen ett faktum.
Att det skulle dröja mer än nio månader innan hon var tillbaka i spel igen, hade Jennifer Falk inte ens i sina värsta mardrömmar kunna föreställa sig.
– Det har varit svinjobbigt, säger Falk, som nu tränat igen i nästan en månad och är redo för spel i helgens träningsmatch mot Kristianstads DFF.


Jennifer Falk, som fyller 25 i slutet av april, spelade de första fyra matcherna i förra årets allsvenska - mot Örebro (1-0), Kvarnsveden (3-3), Vittsjö (2-0) och Rosengård (0-5).
Men sedan, under en träning, efter en kollision, en smäll mot huvudet.
Det tog stopp. Huvudvärken vägrade ge med sig, varje försök att komma tillbaka slutade med ett bakslag. Hjärnskakningar kan vara jobbiga, är jobbiga, men få har drabbats så hårt som Jennifer Falk.
– Det värsta har varit ovissheten, att inte veta när man ska blir bra, säger Jennifer, som kom till KGFC från Jitex efter säsongen 2014 och innan sin skada ofta nämndes i landslagsdiskussionerna och naturligtvis hoppas nå den nivån igen.

Successivt under försäsongen 2018 har Jennifer Falk ändå kommit allt närmare en comeback.
Hon har haft kontakt med en neuroläkare, som pushat henne att flytta fram sina gränser. Läkaren menar att den huvudvärk Falk får är av posttraumatisk karaktär snarare än att den har direkt med själva hjärnskakningen att göra.
- Jag har vågat mer och mer och även om jag fått lite ont i huvudet har jag fortsatt.
Så den 22 februari var det dags, en halvlek i träningsmatchen mot IK Rössö hemma på Valhalla IP. Seger med 7-0 och inte så mycket att göra för Jennfer Falk, som ändå fick en viktig halvek i målet.
I helgen väntar träningsmatch igen, den här gången på bortaplan mot allsvenska konkurrenten Kristianstad. Om hon får spela vet Jennifer inte ännu, men hon hoppas så klart.
– Det vore kul att få speltid,säger hon. 
Vid sidan om sig på målvaktssidan i år har Jennifer unga Anna Larsson och rutinerade Loes Geurts, den holländska landslagsmålvakten och europamästaren, som är tillbaka i KGFC efter en sejour i Paris Saint Germain.
Med Loes i truppen har Jennifer Falk inte behövt känna nägon press att skynda tillbaka. Geurts har samtidigt också varit ett viktigt stöd för Falk, eftersom hon också drabbades av en efterhängsen och svårläkt hjänskakning 2015 och har gjort en snarlikt mödosam resa tillbaka.
– Det har varis jätteskönt med stöd från Loes, vi har kunnat prata om allt och jag vet att hon förstår mig eftersom hon har samma bakgrund.
Hur mycket har du tappat jämfört med innan hjärnskakninge?
– Svårt att veta. Mot Rössö behövde jag ju inte göra så mycket. Men jag skulle tro att jag behöver matcher för att få igång explosiviteten och bli mer bekväm i beslutsfattandet, sådant som brukar sitta i ryggmärgen kanske inte gör det riktigt ännu.
Nytt tränarteam sedan i fjol,din känsla där?
– Övningarna är lite annorlunda, det är ett lite annat sätt att spela. Men det känns bra. Jag tycker vi gjorde en jättefin insats i cupen mot Linköping senast så jag har absolut en bra känsla inför säsongen.

Först väntar dock Kristanstads DFF på bortaplan på söndag den 18 mars, avspark 15.00 på Furehovs IP i Åhus.
Därefter är det dags, från mitten av nästa vecka, för en veckas träningsläger på Kanarieöarna.
Och sedan är vi snart inne i april.
Bäst av allt med det?
Jo, att den allsvenska premiären mot Rosengård på bortaplan den 16/4 kommer allt närmare.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter