Omdiskuterad regel stoppar KGFC:s avancemang i cupen

Rebecka Blomqvist gjorde KGFC:s mål och hade utöver det ytterligare flera heta lägen. Foto: PER MONTINI Rebecka Blomqvist gjorde KGFC:s mål och hade utöver det ytterligare flera heta lägen. Foto: PER MONTINI

Efter en mycket bra bortamatch mot svenska mästarna Linköping och slutresultatet 1-1, är det ändå LFC som kniper semifinalplatsen i Svenska Cupen – detta på grund av högre ranking.
– Snöpligt att åka ut på den regeln, menar tränare Marcus Lantz.
– Det hade varit roligt att få spela om det fullt ut, säger Rebecka Blomqvist, som var KGFC:s glödheta forward på Linköping Arena under söndageftermiddgen.


Nu ska vi slå fast med en gång att KGFC kände till förutsättningarna, visste att det krävdes seger i cupmatchen mot Linköpig för att gå vidare ur gruppen, detta trots samma poång och samma ålskillnad, detta trots att KGFC spelade två av tre matcher på bortaplan, detta trots fler bortamål.
– Det är en besvilkelse att vi inte vinner gruppen, men samtidigt är det så mycket som är positivt att lyfta fram efter den här matchen. Jag väljer att fokusera på dem, säger Marcus Lantz.
Anfallaren Rebecka Blomqvist håller med.
– Förlängning och straffar kanske hade varit det mest rättvisa. Men nu blickar vi framåt och tar med oss allt det som var bra.
Marcus Lantz menar att KGFC var det klart bättre laget i matchen, att man skapade lägen för att ha ledningen med både 2-0 och 3-0 redan efter den första halvleken.
– Vi dominerar under 65-70 minuter mot svenska mästarna på bortaplan. Tjejerna gör en väldigt fin insats. Det här är vår bästa insats i år.

Lantz, som inte tränat laget i mer än åtta veckor, lyfter fram passningsspelet, modet i bollinnehavet, lugnet och variationsrikedomen i anfallspelet, djupledshoten, det höga presspelet, bollvinsterna högt upp i planen och förmågan att ta sig till målchanser.
– Sedan släppte vi väl inte, utöver baklängesmälet, till så mycket mer än några skott utifrån mot det egna målet, säger han. Och då var Loes hur trygg som helst. Hon var ju till och med nära att rädda oss från det mål som ändå kom...
– ...men sammantaget är jag är mycket nöjd.
Bland många som imponerade på söndagen, var det kanske ändå Rebecka Blomqvist som stack ut mest. Hon gjorde ledningsmålet redan i den tolfte minuten då hon helt fri iskallt slog in bollen till höger om landslagskeepern Hilda Carlén. Men utöver det hade hon sedan ytterligare ett par frilägen och ännu någon chans.
En tidig formtopp?
– Haha, ja, men det ska allt hålla i sig hoppas jag. Det är i alla fall roligtatt spela fotboll just nu. De har känts bra på träning och trots att vi har ett nytt spelsystem, tycker jag vi kommit in i det på väldgt bra sätt. Och vi har gjort det snabbt, så det ska nog kunna bli ännu bättre.
– Man måste tänka på att på att det är ett nytt lag, några spelare i nya positioner, nya tränare. Det blir alltid en omställning...
– Men jag tycker verkligen om det här sättet att spela!
Du är ensam som renodlad forward med Marcus sätt att spela?
– Ja, men jag känner ju ändå att vi får med oss en släpande "tia" bakom mig och två yttermittfältare som går väldigt offensivt. 
Intrycket är att du blivit snäppet snabbare sedan i fjol?
– Det är svårt att mäta. Men vi kör mycket sådan träning så jag tycker väl att det känns så. Det är snabba fötter och styrka och det har nog gett resultat.
I just Rebecka Blomqvists forwardsposition är kanske konkurrensensituationen i laget som tuffast. Spelare som AmandaJohnsson Haahr, Irvina Bajramovic och Annahita Zamanian vill också vara med och fajtas. Och förhoppningsvis är dessutom Pauline Hammarlund tillbaka inom kort och vill så klart vara med i leken hon också.
– Jag spelar så klart så mycket jag får och kan bara göra mitt bästa. Att vi är flera som utmanar varanadra ser jag bara som positivt.


Linköpings FC – Kopparbergs/Göteborg FC 1-1 (0-1)
0-1 (12) Rebecka Blomqvist
1-1 (54) Elin Landström


Så här spelade KGFC mot Linköping
Loes Geurts

Emma Koivisto
Taylor Leach
Beata Kollmats
Nathalie Persson (UT 90, Irvina Bajramovic)

Olivia Schough
Flippa Curmark
Julia Roddar (UT 87, Annahita Zamanian)
Adelina Engman (UT 83, Amanda Johnsson Haahr)

Elin Rubensson
Rebecka Blomqvist

Ej inbytt:
Jennifer Falk
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter