Fullt fokus – KGFC ger järnet för semifinal i Svenska Cupen

På söndag väntar årets hittills tuffaste utmaning – mästarna Linköping i ett direkt avgörande i Svenska Cupen. Foto: PER MONTINI På söndag väntar årets hittills tuffaste utmaning – mästarna Linköping i ett direkt avgörande i Svenska Cupen. Foto: PER MONTINI

Söndag den 11 mars.
Avspark klockan 13.00.
I Linköping, mot svenska mästarna.
Där och då avgörs KGFC:s vidare öden i Svenska Cupen 2018.
– Känslan är bra, säger tränaren Marcus Lantz. Jag räknar med att vi kan ställa upp med starkast tänkbara lag.


Kopparbergs/Göteborg FC har haft en bra träningsperiod bakom sig inför avgörandet och den direkt avgörande gruppfinalen mot Linköpings FC i Svenska Cupen– en match som avgör vilket lag som tar klivet mot semifinal.
De fem landslagspelare som varit i väg på diverse samlingar och turneringar är tillbaka i Göteborg, är taggade och hungriga. För det svenska landslaget blev det ju ingen final i Algarve Cup på grund av väderkaos.

– Det innebär så klart att Elin Rubensson och Olivia Schough inte är så slitna som de annars hade kunnat vara.
Från det finska landslaget har nu också Emma Koivisto och Adelina Engman anslutit och Annahita Zamanain är tillbaka från utflykten med franska U20.
– VI har haft någon spelare sjuk dessutom, säger Marcus Lantz. Men jag tror att alla kan vara med på söndag, utan dem vi sedan tidigare vet har lite längre rehab att ta sig igenom

Ja, där pratar vi naturligtvis om bland andra Pauline Hammarlund, som har en bit kvar efter sina dubbla knäoperationer, och rutinerade försvaren Catrine Johansson, som också hon får vänta lite på som comeback.
En som är med i truppen igen efter nästan ett års frånvaro är dock målvakten Jennifer Falk, som haft envisa och långvariga  problem efter den hjärnskakning hon drabbades av på träning tidigt under fjolåret.
Vem som vaktar målet mot Linköping, blir dock ett sent beslut från tränarteamet. Falk eller Loes Geurts?
– Vi har bra målvakter överhuvudtaget, bakom Loes och Jenifer finns ju också Anna Larsson.
– Där känner jag mig helt trygg.
Kul med en upphaussad, oviss och viktig tävlingsmatch så här tidigt på säsongen?
– Ja, såklart. Men vi är redo och jag är är för egen del väldigt spänd över hur få se vi står oss mot Sveriges bästa lag, säger Marcus Lantz.
– Det här är så klart den tuffaste utmaningen för oss hittills i år. Nu är det allvar, liksom.
– Stundtals har vi sett väldigt bra ut i matcherna och spelarna har imponerat stort på träning. Nu är jag väldigt nyfiken på att se vad vi kan få ut i en match mot bästa tänkbara motstånd.
Hur ser förberedelserna ut?
– Vi tränar ett pass på fredagen, säger Lantz. Sedan kör vi ytterligare en träning på lördag förmiddag och åker sedan till Linköping där vi stannar över tills på söndag.
För KGFC:s del gäller att vinna matchen, förlust eller ett oavgjort resultat innebär att LFC avancerar. Detta trots att båda lagen står på samma poäng och identisk målskillnad. 
Här har SvFF bestämt att det är det högre rankade laget som går segrande ur striden – ett beslut som KGFC inte finner är rimligt eller logisk – men naturligtvis accepterar,

Matchen mot Linköping streamas i Cmore/Sportkanalen och inleds klockan 13.00 på söndag.

Forza KGFC!
Nu går vi för cupen!


 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter