Evelyn Ijeh uttagen i Pia Sundhages trupp till EM-kval för F17

Evelyn Ijeh, 16, ska representera Sverige i kvalet till slutspelet i F17-EM. Evelyn Ijeh, 16, ska representera Sverige i kvalet till slutspelet i F17-EM.

Kopparbergs/Göteborg FC har en rad spelare uttagna  i olika landslag just nu.
Nu är det dags för två ytterligare.
Evelyn Ijeh är en av dem som ska försöka ta Sverige till slutspelet i  stundande EM för F17. Hanna Andersson är reserv i samma trupp.
– Skitroligt, säger Evelyn, som är dotter till Peter Ijeh, stor allsvensk profil i både Malmö FF och IFK Göteborg.


Kollar vi in trupperna i några av de olika landslag som är samlade just nu, är det lätt att se att KGFC har det väl förspänt och hela laget fullt av talang och spets.
• Elin Rubensson och Olivia Schough spelar just nu Algarve Cup med det svenska a-landslaget. Laget jar gjort succé och spelar final mot Europamästarna Nederländerna i morgon. (Och hade det inte varit för skador hade förmodligen också Pauline Hammarlund och Julia Roddar aspirerat påplatser i Peter Gerhardssons gäng.)
• Adelina Engman och Emma Koivisto är i väg med det finska landslaget.
• Annahita Zamanian är ännu en gång uttagen i det franska U20-landslaget.
Och nu är det alltså dags för nästa bevis för att KGFC ligger i framkant.
Förbundskapten Pia Sundhage hari veckan tagit ut Evelyn Ijeh i truppen som ska försöka ta Sverige till EM-slutspelet för F17 i i maj i Litauen.
Utöver Ijeh har också Hanna Andersson nominerats som reserv. De representerar båda KGFC:s F19-trupp, som ser ut att gå mot en spännande säsong.
– Jag har varit med på något läger på Bosön tidigare, säger Evelyn Ijeh, som till vardags går på Karinelunds fotbollsgymnasium under ledning av bland andra Jane Törnqvist och Camilla Ackerfors, som båda är eller varit knutna till KGFC.
– Men jag har aldrig spelat någon riktig landskamp tidigare. Det här blir första gången.
Då måste du gjort bra ifrån dig på lägret?
– Ja, det gick bra.

Om det inte vore för skador hade med stor säkerhet också försvaren Felicia De Feo och målvakten Anna Larsson varit aktuella för F17-truppen som i tur och ordning ställs emot Finland, Skottland och Frankrike den 22, 25 och 28 mars.
Evelyn Ijeh har tränat och spelat med KGFC F19 sedan i fjol, då hon anslöt från IFK Göteborgs akademi. Under resans gång har hon spelat i de flesta positioner i laget och dessutom redan gjort ett par inhopp i KGFC:s a-lag. Dock inte i någon tävlingsmatch.
–Jag tycker det känns väldigt spännade med den F19-satsning KGFC gör i år, säger Evelyn. Med en egen trupp som tränar gemensamt fyra gånger i veckan. Det kommer att utveckla oss väldigt mycket.
– Det blir en nivå upp på allting vi gör och det kommer att skapa fler bra spelare i Göteborg.
Vilka är dina starkaste sidor som spelare?
– Spelsinnet, blicken, tekniken och bolltouchen.
I vilken position spelar du helst?
– Anfallare!
Evelyn Ijeh är dotter till den notoriske målskyttem, skytteligavinnaren och alllsvenske profiien från MFF och Blåvitt, Peter Ijeh, som ofta syns på Valhalla IP för att följa sitt talangfulla barn på träning och i match.
– Pappa är en stor inspiration, säger Evelyn. Han har lärt mig mycket om hur jag ska spela som forward. Jag är stolt över vad hon gjorde på fotbollsplanen och jag märker att han är stolt över det som jag gör nu, han följer mig i allt jag gör.
Hoppas du kunna göra allsvensk debut under 2018?
– Ja, det hoppas jag verkligen!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter