Ny seger i Svenska Cupen – och de nya spelarna fortsätter att imponera

Emma Koivisto har fått en flygande start i sin nya klubb. Den finska landslagsspelaren gjorde ännu en stropng insats i sin hemmadebut. Foto: PER MONTINI Emma Koivisto har fått en flygande start i sin nya klubb. Den finska landslagsspelaren gjorde ännu en stropng insats i sin hemmadebut. Foto: PER MONTINI

Svenska Cupen rullar vidare i sin nya gruppspelsformat.
Och Kopparbergs/Göteborg FC tog ännu en seger på lördagen – den här gången mot allsvenska konkurrenten Limhamn/Bunkeflo, och nu väntar en ren gruppfinal mot svenska mästarna Linköping i mars.
– Vi tappade lite i andra halvlek, men på det stora hela gjorde vi en stabil insats och släppte inte till några jättelägen mot vårt eget mål, säger Emma Koivisto, nyförvärvet från Finland, som imponerat på alla uder sina första veckor i Göteborg
.

Svenska Cupen drog i gång förra helgen med bortamatch mot Lidköpings FK, nykomling i Elitettan.
Då fick vi se en bergsäker seger på bortaplan med 6-0.
På lördagen var det dags för hemmapremiär, Limhamn/Bunkeflo från Skåne på besök i Göteborg och naturligtvis en tuffare nöt att knäcka – inte minst med tanke på att KGFC fick dubbelt stryk av dem i fjol.

Sett över 90 minuter blev lördagens match på på ett kylslaget Valhalla IP en tämligen jämn tillställning där KGFC hade ett övertag i den första halvleken, men der gästerna fick mer att säga till om i den andra. Dock utan att komma till några riktigt superheta målchanser.
Matchens båda mål kom under slutkvarten av den första akten. Rebecka Blomqvist först, sedan Irvina Bajramovic och bra kontroll på händelserna.
Glädjande så här i inledningen av säsongen är att försvarsspelet ser oerhört stabilt ut, från Loes Geurts i målet, via backlinjen och hela vägen framåt.
• Taylor Leach och Beata Kollmats är ett tungt och tufft mittlås.
• Julia Roddar och Filippa Curmark är både krativa och defensivt starka i sina centrala mittfältsroller.
• Och på kanterna har det hittills sett närmast sensationellt bra ut för Nathalie Persson i en ovan vänsterbackspostition och Emma Koivisto från Finland har spetsegenskaper som få spelare i hela Damallsvenskan kan mäta sig med.
På skadelistan har KGFC dessutom fortfarande Jennifer Falk, Pauline Hammarlund, Catrine Johansson och ytterligare ett par viktiga pjäser. Mot Limhamn/Bunkeflo skanades dessutom Olivia Schough på grund av sjukdom.
Det ser alltså ganska bra och väl förspänt ut den dagen då hela truppen är frisk och konkurrenskraftig.
I matchen mot LB07 fick vi nu också se Evelyn Ijeh, från klubbens F19-trupp, i sitt första framträdande i en tävlingsmacth. Dottern till den förre MFF- och Blåvitt-profilen Peter Ijeh är född så sent som 2001 och går naturligtvis en fin framtid till mötes och höll så när på att smeka in 3-0 i matchens slutskede på lördagen.
Men återitgen – precis som mot Lidköping för en vecka sedan – var det Emma Koivisto som var en av dem som impoenerade mest. Tjejen som lockades till Göteborg av sin landslagskompis Adelina Engman, har verkligen gjort ett stark intryck under sina första veckor i sin nya klubb.
– Jag tycker att vi var det bättre laget i dag, säger Emma. Och även om vi släpper in dem lite i matchen under andra halvan tycker jag att vi har bra kontroll.
Hur har du kommit in i ditt nya lag?
– Det känns jättebra med mina nya lagkamrater och med min nya hemstad. Göteborg och Helsingfors, det är inte så stor skillnad ändå. Jag trivs redan.
Skönt att ha kompisen Adelina i laget?
– Ja, så klart. Hon hjälper mig i stan och får översätta åt mig. Min svenska är inte så bra ännu, även om jag förstår en del.

I dagens andra  match i KGFC:s grupp besegrade Linköping underdogen Lidköping med 5-0.
Det betyder att KGFC och LFC nu står på samma poäng och samma målskillnad.
En direkt avgörande kamp om cupavancemang spelas den 11 mars i Linköpíng, avspark: 13.00.Kopparbergs/Göteborg FC - IF Limhanmn/Bunkeflo 2-0 (2-0)
1-0 (37) Rebecka Blomqvist
2-0 (44) Irvina Bajramovic


Så spelade KGFC mot LB07:

Loes Geurts
—-
Emma Koivisto
Taylor Leach
Beata Kollmats
Nathalie Persson
—-
Rebecka Blomqvist
Filippa Curmark
Julia Roddar (UT 84, Evelyn Ijeh)
Adelina Engman
—-
Elin Rubensson
—-
Irvina Bajramovic

Ersättare:
Anna Larsson
Felicia Escobar Särnbratt
Ammie Johansson
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter