Äntligen hemmapremiär – då är Beata taggad för sin 8:e säsong på toppen

Beata Kollmats ser fram mot säsongen 2018 och tycker att förberedelserna inför året varit mycket bra. Foto: PER MONTINI Beata Kollmats ser fram mot säsongen 2018 och tycker att förberedelserna inför året varit mycket bra. Foto: PER MONTINI

Säsongen 2018 drog i gång på allvar i och med cupmatchen mot Lidköping på bortaplan förra helgen. Seger 6-0 och luft under vingarna mot ett fint år.
Nu sparkar vi i gång 2018 också på hemmaplan. Cupen igen – men nu tuffare motstånd då allsvenska konkurrenten Limhamn/Bunkeflo kommer på besök till Valhalla IP.
– Jag tror att vi har en bra säsong på gång, säger veteranen Beata Kollmats, 25, som står på randen till sin åttonde säsong på högsta tänkbara nivå.


2017 ligger bakom oss.
Det började i moll då, slutade i dur och sedan i höstas har har allt fokus legat på framtiden.
Nu är 2018 här. Kopparbergs/Göteborg FC har nya tränare i Marcus Lantz och Jörgen Ericson, ett delvis nytt lag där gamla trotjänare och säkra kort som Catrine Johansson, Beata Kollmats, Elin Rubensson, Fiilippa Curmark, Pauline Hammarlund och Adelina Engman med flera fått sällskap av intressanta nykomlingar och ett par tjejer som tidigare gjort avtryck i föreningen – Loes Geurts, Olivia Schough i den förstnämnda kategorin och därtill Julia Roddar och Emma Koivisto, svensk respektive finsk landslagsspelare.
– Vi har en bra kvalitet i truppen, tycker Beata Kollmats, som naturligtvis hoppas på en fin hemmapremiär mot LB07 på lördagen.

Ja, nu är det dags för andra spelomgången i den nya varianten av Svenska Cupen, där ett gruppspel föregår kvartsfinal, semi och resten av vägen mot historieböckerna.
För KGFC:s del började det mot Lidköpings FK och en tämligen enkelt seger med 6-0 förra helgen.
Men oavsett motstånd, matchen var en boost för både tempo och självförtroende och LFK-tränarens profetia efteråt om att det var allsvenskt toppmotstånd på besök får så klart gärna slå in...
Men nu – på hemmaplan - väntar allsvenskt motstånd i form av Limhamn/Bunkeflo, som fick stryk med 0-3 i sin första match mot det fjärde laget i gruppen, svenska mästarna Linköpngs FC.
– Självklart blir det tuffare nu, gissarr Beata Kollmats, som spelat i KGFC sedan 2011 och kan, trots sina blott 25 år räknas till det verkliga veteranerna och kulturbärarana i klubben.
Ni förlorade två gånger mot Limhamn/BUunkeflo i fjol?
– Nu ska vi ta revansch!
Känslan efter veckans träningar?
– Det känns väldigt bra, tycker Bea. Jag spelar mittback tillsammans med Taylor Leach i år igen som det ser ut, och jag tycker vi kompletterar varandra på ett bra sätt.
– Sedan har vi bra bredd i varje lagdel, spännande nyförvärv och det finns ingen anledning att vara pessimistisk inför säsongen.
Hur ser du på resten av truppen?
– Det är bra kvalitet på varje position i laget och jag tycker vi haft bra tempo och hög intensitet på alla träningar.
Marcus Lantz är ny tränare, hur kännsa det med en ny röst?
– Han har bra ledaregenskaper och är väldigt tydlig med vad han vill se både offensivt och defensivt. Vi är inte framme i alla detaljer ännu, men definitivt en bra bit på väg. Det känns stabilt.
Hur kommer KGFC att se ut 2018?
– Förhoppningsvis ett bollföradne offensivt lag med en trygg defensiv.

Naturligtvis hoppas KGFC på mycket folk och fotbollsfest när det är dags för årets första tävlingsmatch på Valhalla IP i morgon, lördagen den 17 februari.
Avspark: 14.00.
Och visst är det FRI ENTRÉ.
ALLA TILL VALLHALLA 2018!
FORZA KGFC!

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter