Storseger i cupen - och nyförvärv som briljerade

Julia Roddar visade varför hon spelar i det svenska landslaget. Gjorde en mycket bra tävlingsdebut för KGFC. Foto: TORE LUND Julia Roddar visade varför hon spelar i det svenska landslaget. Gjorde en mycket bra tävlingsdebut för KGFC. Foto: TORE LUND

Tävlingssäsongen är i gång.
KGFC inledde med en säker 6-0- seger på lördagen i bortamatchen i Svenska Cupen mot Lidköpings FK, nykomling i Elitettan.
– Det var jätteroligt att spela i dag och jag tycker att vi nya spelare kommit in i laget på ett fint sätt, säger mittfältaren Julia Roddar, som imponerade stort i sitt nya lag.


Träning sedan den 9 januari, ett miniläger i Danmark med två träningsmatchen - 2-0 mot norska Vålerengen, 1-3 mot danska Hjörring.
Men sedan rakt in i hetluften med första omgången i Svenska Cupens gruppspel, som är en nyordning för i år där man följer herrarnas succéformel för att gjuta lite mod i det sorgebarn som cupen varit.
För motståndet i första cupomgången stod Lidköpings FK, som inledde piggt bra mot det allsvenska motståndet. Och med den förra KIF Örebro-stjärnan Sarah Michael i laget finns det såklart kvalitet och hot för vilken opponent som helst.
Men över 90 minuter var det naturligtvis ändå inte något snack.
6-0 till KGFC – och visst, det kunde rullat in ytterligare några bollar med full effektivitet och full koncentration ända in till slutet.
– Första timmen var vi väldigt bra, säger tränaren Marcus Lantz. Jag är väldigt nöjd, vi spelar på ett litet annorlunda sätt i år, vi har flera nya spelare, jkag är ny. Det tar tid innan allt sitter...
– ... men det här var en bra start.

Lantz fick se pigga fötter, ett kreativt och snabbt passningsspel, snygga mål och ett resolut försvarsspel. Det finns alltid mer att önska, men kanske inte så jättemycket en sådan här dag ändå...
Tvåmålsskyttar i cup-premiåren blev Olivia Schough och Rebecka Blomqvist och dessutom hittade också Elin Rubensson och Adelina Engman nätmaskorna i LFK-buren.
Att det "gamla gardet" med Beata Kollmats, Elin Rubensson, Filippa Curmark, Adelina Engman, Taylor Leach och många fler är klasspelare, ja, det vet vi ju.
Den här eftermiddagen var det då kanske allra roligast att se de nyförvärv som anslutit till Kopparbergs/Göteborg FC under vintern göra så bra i från sig.
• Loes Geurts - säkerheten själv, även om hon hade en relativt lugn dag på jobbet i sitt mål.
• Olivia Schough – har utvecklats enormt och stod för två av målen. Wow, så mycket spelglädje hon utstrålar!
• Julia Roddar - lite av nye förbundskaptenen Peter Gerhardssons "upptäckt" - vi är många som nu förstår varför  han plockat med henne i landslaget.
• Emma Koivisto - ytterback från Finland som bär på internationella kvaliteter. En toppvärvning helt enkelt! Och den smäl mot knät Koivisto fick i matchens slutskede ska förhoppningsvis inte vara allvarlig.
En av dem som var nöjd med både sin egen och lagets insats var Kvarnsvedens-värvningen Julia Roddar.
– Det har varit mycket nytt, men jag tycker det känns oerhört spännande med både det lag vi har på gång och det sätt att spela fotboll som Marcus Lantz förespråkar.
– Det känns som jag och Filippa och Rubensson funkar fint tillsammans centralt på planen.
Det känns överhuvudtaget som at alla ni nya spelare trivs som fiskar i vattnet i Göteborg?
– Ja, verkligen! Och kul att få en tävlingsmatch så här tidigt på säsongen, då får vi någon slags värdemätare på hur vi ligger till.
Känns bra då va?
– Det gör ju det!
Kommande helg (lördag 17/2, 14.00) är det dags för nästa match i Svenska Cupen. Då möter KGFC Limhamn/Bunkeflo hemma på Valhalla IP.

Välkomna då!
För ni vill ju verkligen inte missa Kopparbergs/Göteborg FC 2018!
Forza KGFC!

Lidköpings FK - Kopparvergs/Göteborg FC 0-6 (0-4)
0-1 (10) Elin Rubensson
0-2 (22) Olivia Schough
0-3 (39) Adelina Engman
0-4 (44) Rebecka Blomqvist
0-5 (47) Rebecka Blomqvist
0-6 (73) Olivia Schough


Så spelade KGFC mot Likköping:

Loes Geurts
---
Emma Koivisto
Taylor Leach
Beata Kollmats (UT 79, Ammie Johansson)
Nathalie Persson
---
Olivia Schough
Filippa Curmark
Julia Roddar
Adelina Engman (UT 84,Felicia Escobar Särnbratt )
---
Elin Rubensson
---
Rebecka Blomqvist (UT 69, Irvina Bajramovic)

Ersättare:
Anna Larsson

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter