Äntligen– dags för årets första tävlingsmatch

Filippa Curmark är en av de spelarna som imponerat mest på försäsongen. Foto: PER MONTINI Filippa Curmark är en av de spelarna som imponerat mest på försäsongen. Foto: PER MONTINI

Säsongen 2018 är här på allvar.
Nu är det dags för årets första tävlingsmatch – Lidköpings FK på bortaplan i Svenska Cupen.
– Jag kommer att få lite av en ny roll i laget i år, så det här ska bli spännande, skönt att komma i gång, säger Filippa Curmark, KGFC:s tuffa mittfältare.


I morgon lördag 10/2, 14.00, sprakar fyrverkeriet igång – ännu en säsong, nya drömmar, nya spelare, förnyade ambitioner, förhoppningar och förväntningar.
Varje match är ett oskrivet blad, varje match är en möjlig triumf.
För KGFC:s del handlar det om en nytt år med mycket nytt i både ledar– och spelarleden. Marcus Lantz har tagit över efter Stefan Rehn som huvudtränare. Jörgen Ericson är ny assisterande tränare.
Och på spelarsidan har några försvunnit – men framför allt har nya och nygamla spelare som Julia Roddar, Emma Koivisto (som glädjande nog hinner bli spelklar till lördagen!!!), Olivia Schough och Loes Geurts checkat in på Valhalla IP, där de nya omklädningsrummen inom kort är fixade, spikade och klara.
Men kärnan av viktiga spelare och kulturbärare är så klar kvar i truppen. Sådana som Beata Kollmats och Catrine Johansson, sådana som Filippa Curmark.

– Nu är jag skadefri och har fått en bra försäsong, säger mittfältaren, som dock har kvaliteter som gör henne möjlig i flera positioner på planen.
"Pippo", som Filippa kallas av de flesta som känner henne, fick stiora delar av fjolåret förstört av en krånglig och efterhängsen  fotskada. Men sedan hon gjorde comeback på det centrala mittfältet i cupmatchen mot Jitex i höstas förlorade KGFC inte någon match.
En  trend som gärna får hålla i sig så klart...
Under uppbyggnadsfasen av 2018 har KGFC störts av en del skador och exakt hur det ser ut i truppen på lördagen är oklart. 
– Vi väntar in i det sista med att presentera en startelva, säger tränaren Marcus Lantz. Men jag hoppas att några av dem som haft lite känningar kan vara med...
En av dem som imponerat mycket på Lantz sedan försäsongen drog i gång i januari, är just Filippa Curmark.
– De svenska landslagsspelarna har ju ju koll på och där är naturligtvis förväntningarna ganska höga, men bakom dem är "Pippo" en av dem som visat mest. Hon är och kommer att bli viktig för oss.
Filippa själv, som spelat mittback i årets två träningamatcher i skadade Beata Kollmats frånvaro, ser själv v'äldigt mycket fram att få en delvis ny roll i laget 2018 – då naturligtvis helst i en mittfältsposition.
– Tanken är väl att jag ska göra mitt defensiva jobb som vanligt, säger hon. Men sedan också att jag ska vara lite spindeln i nätet, en spelfördelarna som sätter mina lagkamrataer i bra situationer.
– Jag kommer att bli mer delaktig i speluppbyggnaden och offensiven än jag varit tidigare.Och det känns oerhört stimulerande.
Vad säger du efter några veckor med Marcus Lants som ny huvudtränare?
– Han är väldigt tydlig. Han förespråkar en offensiv fotboll med mycket bollinnehav. Och han vet vad han vill få ut av varje enskild spelare. 
– Än så länge känns det väldigt bra!
Lidköping, nykomling i Elitettan, är alltså första motståndare i Scenska Cupen, som i år gör som herrarna och inleder med ett gruppspel där också mästarna Linköping och Limhamn/Bunkeflo ingår i KGFC:s grupp.
– Jättekul med tävlingsmatch, tycker Filippa Curmark.
– Nu kör vi, säger Marcus Lantz.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter