Slitet KGFC föll mot Fortuna Hörring

Filippa Curmark gjorde KGFC:s mål i träningsmatchen mot Hjörring, som slutade 1-3. Foto: PER MONTINI Filippa Curmark gjorde KGFC:s mål i träningsmatchen mot Hjörring, som slutade 1-3. Foto: PER MONTINI

Det blev förlust i måndagens träningsmatch mot danska Fortuna Hjörring, 1-3.
Men tränare Marcus Lantz är mycket nöjd med lägret i Danmark – och har redan fokus på och en positiv känsla inför helgens cupmatch på Lidköpings FK.
–Vi var nog lite slitna i dag efter att ha gått runt på väldigt få spelare i två de två matcherna vi spelat på tre dagar, säger Lantz.. 


Kopparbergs/Göteborg FC har just nu en hel drös spelare borta av olika anledningar. De flesta av dem är förhoppningsvis i spelbart skick igen inom kort, ett par av dem troligen redan till helgen.
Och naturligtvis chansas det inte med någon av dem som har minsta känning i det här tidiga stadiet av säsongen.
Men med Beata Kollmats, Anna Larsson, Jennifer Falk, Catrine Johansson, Pernilla Milton, Savannah Levin, Pauline Hammarlund, Annahita Zamanian, Victoria Bergquist, Amanda Johnsson Haahr och Felicia De Feo på skadelistan, är det självklart att belastningen blir tuffare för dem som kan spela.

– Vi hade en tuff match i lördags och har tränat hårt både i fredags och i söndags, säger Marcus Lantz. Danskorna var bra i dag och vi kanske inte hade vunnit ens om vi var pigga, men visst saknades det lite energi.
– Självklart blir det tufft att köra med samma startelva med så täta matcher.
– Men det har varit spännande att se två F19-spelare på den här nivån. Både Ammie Johansson och Katja Gudmund Höjer har klarat sig jättebra,
På det stora hela är Marcus Lantz  mycket tillfreds med minilägret i Danmark. Bra teambildning, viktigt för honom att få se spelarna i match, viktigt att få tid att umgås och prata med alla.
– Nu åker vi hem i morgon tisdag, tar ledigt på onsdag och sedan är det fokus på årets första tävlingsmatch på lördag.
Ja, då sparkar Svenska Cupen i gång för KGFC. Nytt för i år är att den avgörs med ett inledande gruppspel, där mästarna Linköping, Lidköping och Linhamn/Bunkeflo står för motståndet.
Flrst ut alltså Lidköping på bortaplan på lördag, avspark 14.00.
KGFC har haft den finska landslagspelaren Emma koivisto med på lägret i Danmark. Och Marcus Lantz gillar vad han har sett både på träning och i match.
– Mot Hjärring var hon absolut en av våra bästa, tycker han. Men om det leder till att hon kommer att spela med oss är inte klart ännu, men visst behöver vi få in ytterligare någon försvarare och Emma är mycket intressant.

KGFC:s mål i 1-3-förlusten mot Hjörring gjordes i matchens slutskede. Målskytt: Filippa Curmark efter ett inlägg från Elin Rubensson.


Fortuna Hjörring – Kopparbergs/Göteborg FC 3-1 (1-0)
1-0 (11)
2-0 (59, straff)
3-0 (61)
3-1 (85) Filippa Curmark

Så spelade KGFC mot Vålerengen:
Loes Geurts
---
Emma Koivisto
Taylor Leach
Filippa Curmark
Nathalie Persson
---
Olivia Schough
Julia Roddar 
Elin Rubensson
Adelina Engman
---
Rebecka Blomqvist (UT 80, Ammie Johansson)
Irvina Bajramovic (UT 69, Katja Gudmund Höjer)

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter