Lägret i Danmark har börjat – och snart är det  Gameday!

IMORGON SMÄLLER DET1 Dags för säsongens första träningsmatch! IMORGON SMÄLLER DET1 Dags för säsongens första träningsmatch!

På fredagmorgonen reste Kopparbergs/Göteborg FC till Danmark för ett miniläger, som avslutas på tisdag.
Träning, teambildning och två matcher står på programmet.
– Det har känts oerhört bra hittills, säger nye tränaren Marcus Lantz. Nu ska vi få möjlighet att lära känna varandra ännu bättre, att trimma ihop laget ordentligt.


KGFC drog i gång träningen den 9 januari efter jul-och nyårsfirandet, och har sedan dess kört intensivt på på fotbollsplanen och i gymmet.
Nu är det dags att testa vingarna i två matcher, årets första.
– Vi har tränat hårt och de här dagarna i Danmark ser jag som ett matchläger och ett sätt för mig och min assisterande tränare Jörgen Ericson att komma ännu närmare spelarna, lära känna människorna och dessutom få tillfälle att se dem i matchsituationer.

Marcus Lantz har tränat KGFC i snart en månad. Nu ser han fram emot årets första matcher. Foto. KROSTOFER NILSSON Marcus Lantz har tränat KGFC i snart en månad. Nu ser han fram emot årets första matcher. Foto. KROSTOFER NILSSON

Lägret, som är förlagt till Hjörring, bara lite drygt tre mil från Fredrikshamn, innehåller träningar fredag och söndag samt matcher lördag och måndag.
På lördagen är det norska Vålerengen som står för matståndet. Matchstart 16.00. På måndag möter KGFC Fortuna Hjärring med start 18.00.
Naturligtvis från ni resultat och info om matcherna både här på hemsidan och på vår Facebook.
– Jag vill gärna se att spelarna tagit åt sig av det vi tränat på så här i början av året, säger Marcus Lantz. Känslan är att de gjort det på ett fantastiskt sätt och självklart vill nu vi att det nu funkar i match också.
Samtliga spelare i truppen förljer med till Danmark, även de som dras med skador. Den enda som stannar hemma är Pauline Hammarlund, som rehabbar efter sina knäoprationer i Stockholm.
– Vi ser ju det här som ett teambildningsläger också, säger Lantz. Därför är det bra att alla är med, inte minst är det viktigt för mig att få tid att lära känna alla i spelartruppen ännu bättre, få tid och möjlighet att prata med alla.
Är resultaten i matcherna viktiga?
– Man vill så klart alltid vinna. Men så här dags på säsongen är prestationen viktigare än hur matcherna slutar.
– Hellre förlust med 0-1 och att vi känner oss nöjda med hur vi agerar än seger och att vi inte riktigt presterar som vi önskar.
Dina känslor efter några veckors träning?
– Att det är ett väldigt driv, fantastisk vilja och hög kvalitet på träninarna, tjejerna bjuder verkligen till. Sedan är det ju flera av spelarna som varit bprta med olika landslag så dem har jag inte sett lika mycket som de  andra.
– Men de har förstås fått bra träning på hög nivå när de varit i väg också.
– Nu känns det spännande att börja bygga upp laget inför först Svenska Cupen och sedan allsvenskan.
Hur kommer du att matcha laget i de två matcherna under lägret?
– Alla som är tillgängliga kommer att få speltid, alla måste få den möjligheten.
Nästa helg väntar sedan årets första tävlingsmatch, Lidköpings FK i cupen – matchen spelas i Lidköping lördag den 10/2 med avspark 14.00.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter