Loes Geurts återvänder till Kopparbergs/Göteborg FC

Den holländska EM-målvakten Loes Geurts är tillbaka i Göteborg och i KGFC och planerar nu att tillsammans med pojkvännen Nikolas bygga sin framtid i Sverige. Foto: LEIF GUSTAFSSON Den holländska EM-målvakten Loes Geurts är tillbaka i Göteborg och i KGFC och planerar nu att tillsammans med pojkvännen Nikolas bygga sin framtid i Sverige. Foto: LEIF GUSTAFSSON

 Målvakten Loes Geurts, europamästare i fjol med sitt Nederländerna, är tillbaka i Göteborg.
Nu är hon här för gott.
– Jag älskar Göteborg, säger 32-åringen, som i veckan skrivit på för en andra sejour i Kopparbergs/Göteborg FC.


Loes Geurts är en välkänd profil för alla KGFC-supportrar sedan sin förra vistelse i klubben. Under tre säsonger, 2014 – 2016, visade hon vilken fantastiskt målvakt hon är och att hon då blev en publikfavorit är ingen underdrift.
Dialogen med Loes Geurts inför comebacken i KGFC har pågått sedan i november. Hon har haft ett kontrakt med Paris Saint Germain i Frankrike, som hon dock är löst i från nu.
– KGFC har en självklar plats i mitt hjärta, liksom staden Göteborg, säger Loes. Det känns oerhört bra att vara tillbaka i både klubben och i Sveriges vacktraste stad.
Lasse Svensson, sportchef i Kopparbergs/Göteborg FC, säger:
– Dialogen med PSG har skett i positiv anda och det är fantastiskt bra för vårt lag att få tillbaka Loes Geurts. Hon är en toppmålvakt med bred internationell rutin och har dessutom viktiga ledaregenskaper och är en jättebra tjej på alla sett.
– Naturligtvis känner vi henne väl efter de tidigare åren i klubben och hon är mycket omtyckt. Att hon nu väljer att återvända hit är så klart glädjande och skapar en spännande konkurrens i truppen.

I laget finns sedan tidigare ytterligare två målvakter – landslagsmeriterade Jennifer Falk och den 16-åriga jättetalangen Anna Larsson, med erfarenhet från de yngre landslagen.
– Jag tycker det känns som att vi överhuvudtaget har ett väldigt spännande lag på gång, säger Loes Geurts. Jag ser mycket fram emot säsongen som väntar. 
Lasse Svensson:
– Vi räknar med att Loes är spelklar till vår första match i Svensk Cupen den 10 februari. Innan dess kommer vi att få se henne i någon av träningsmatcherna under helgens läger i Danmark.
Geurts lärde känna staden Göteborg på allvar 2014, då hon och hennes landsmaninnor Lieke Martens och Manon Malis skrev på för Kopparbergs/Göteborg FC.
– Innan dess hade jag gjort två säsonger i Vittsjö. Varje gång vi var i Göteborg och när jag var här som turist, slogs jag av hur mycket jag tycker om staden. När jag fick chansen att komma till KGFC var det en dröm som gick i uppfyllelse.
– Jag gillar Sverige i allmänhet och Göteborg i synnerhet.
Vad är det du tycker om?
– Det är lugnare här, inte så många människor på liten yta som i Holland, Ni klagar på trafiken här också, men jag lovar att det inte är någonting mot hur det är i Alkmaar eller Amsterdam. Sedan har Göteborg en mysig atmosfär och dessutom är människorna trevliga.
Några favoritplatser i stan?
– Liseberg förstås, jag gillar åkattraktionerna och brukar ha årskort…
– Jag gillar också att cykla längs vattnet förbi operan, kasinot, Stenpiren och hela vägen ut under bron vid Röda Sten. Det är avkopplande.
Loes Geurts lever ihop med pojkvännen Nikolas, som ursprungligen kommer från Spanien och är pilot med Landvetter som ”hemmahamn”. Nikolas och Loes planerar nu att bygga en framtid i Göteborg.
– Att ha gjort klart med KGFC är en pusselbit i formandet av framtiden, säger Loes.
– Men på lite längre sikt har jag också en utbildning som sjukgymnast att falla tillbaka på. Men det får vänta, nu är det full fokus på fotbollen.
I somras charmade det holländska landslaget en hel fotbollsvärld med sitt tekniska, snabba och attraktiva spel. Laget tog sig hela vägen till final där det till slut stod som mästare.
Bland europamästarna i den holländska truppen återfann vi målvakten Loes Geurts, som sammanlagt gjort 117 landskamper.
– Självklart är jag glad över att jag var med och stolt över vad vi gjorde, säger Loes på fläckfri svenska.
– Men jag hade såklart velat spela, inte vara reservmålvakt. Därför har jag lite svårt att känna att jag var delaktig även om jag stöttade från bänken och på alla träningar.
Hur har EM-guldet uppmärksammats hemma i Holland?
– Medialt har vi fått ett jättelyft. Vi tjejer ses och lyfts fram på ett helt annat sätt nu, det är väldigt glädjande.
Siktar du fortfarande på en plats i landslaget?
– Nej, hädanefter blir det fullt fokus på klubblaget.

Loes Geurts/
Ålder: 32
Yrke: Fotbollsmålvakt, sjukgymnast.
Familj: Pojkvännen Nikolas Pavlides, mamma, pappa och fyra äldre bröder i Nederländerna.
Bor: I Göteborg.
Fritidsintressen: Träning, gå längs vandringsleder, fotografering.
Klubbar: Western Illinois (USA), FFC Heike Reine (Tyskland), AZ Alkmaar (Holland), Telstar (Holland), Vittsjö, Kopparbergs/Göteborg FC, Paris Saint-Germain (Frankrike).
Landskamper: 117
Bonusinfo: Loes Geurts talar fem språk och hennes svenska är i stort sett helt perfekt. Men utöver svenskan och holländskan behärskar hon också tyska, engelska och franska.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter