Klart med  årets första matcher

Som de flesta av er säkert känner till är försäsongen i full gång.
Sedan i förra veckan drillas spelarna i Kopparbergs/Göteborg FC av det nya tränarteamet på Valhalla IP.
– Det känns jättespännande att lära känna spelarna, tycker nye huvudtränaren Marcus Lantz, som redan längtar till säsongens första matcher, som nu bara är ett par veckor bort.


Marcus Lantz, nye asstränaren Jörgen Ericson, fystränaren Jane Törnqvist, målvaktstränaren Thomas Garnold, Anna Stoltze, som är asstränare och länk mellan a-lag och den nya F19-satsningen,  och hela spelartruppen har sparkat i gång det nya året på ett tufft sätt. Visserligen dras några av spelarna med småskador och någon kör rehab efter operation – men förhoppningen är att alla ska vara fit fot fight när allsvenskan inleds i april.
I dagarna har KGFC också en kvintett spelare borta på olika landslagsuppdrag.
• Olivia Schough, Julia Roddar och Elin Rubensson är på läger i Sydafrika med det svenska landslaget.
• Annahita Zamanian är i väg med det franska U20-landslaget.
• Adelina Engman är på den finska samlingen.

Om ni går in och kollar "Matcher" under fliken "Säsongen" här ovanför, ser ni nu också att det börjar fyllas på.
• Damallsvenskans samtliga spelomgångar är inlagda – här finns en liten reservation för att någon eller några matcher kan komma att flyttas på grund av tv-sändningar.
• Svenska Cupen – som har ett nytt upplägg med gruppspel i år – har tre spelomgångar inlagda. För KGFC:s del väntar matcher mot Lidköping (borta 10/2), Limhamn/Bunkeflo (hemma 17/2) och svenska mästarna Linköping (borta 10/3).
• Dessutom har vi klart med två träningsläger (Danmark och Gran Canaria) och de flesta av försäsongens träningsmatcher – även om alla moståndare ännu inte är klara.
Bara att börja antackna i almanackan – här väntar åtskilliga fotbollsfester! Här är länken till matcherna...
Första matchen för året blir dock inte hemma på Valhalla IP, utan under lägret i Danmark i början av februari, då mot norska Vålerenga.
Och därefter rullar det på!
Häng med!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter