Jörgen ledde första passet när Lantz frös fast i New York

Jörgen Ericson, ny assisterande tränare i KGFC. Foto: TORE LUND Jörgen Ericson, ny assisterande tränare i KGFC. Foto: TORE LUND

Återsamling efter jul och nyår och sköna helger.
Nu taggar vi för 2018 – träningspremiär på tisdagen.
Och det var lagets nye assisterande tränare Jörgen Ericson som kastades in i hetluften direkt.
– En ära att få chansen i Kopparbergs/Göteborg FC, säger Ericson, som avslöjar att han bollade mycket med ikonen och förre KGFC-tränaren Torbjörn Nilsson innan han hoppade på sitt nya uppdrag.


Ni som har koll på KGFC vet att träningarna efter vintervilan skulle ha dragit i gång igen i måndags, men att väderkaoset i New York stållde till det för nye tränaren Marcus Lantz, som firat nyår i USA.
Ny chans på tisdagen.
Fortsatt väderkaos, still no Lantz. Men shit happens...
Nu drog laget ändå igång, och det samma eftermiddag som Lantz assisterande tränaren Jörgen Ericson gjorde klart de sista detaljerna med klubben.

– Jag tycker att detta ska bli fantastiskt roligt, säger Jörgen Ericson som har en gedigen karriär bakom sig både som spelare och ledare.
– Jag är här för att vinna och jag vet att Marcus tänker likadant.
Ericson har som spelare gjort avtryck i klubbar som IFK Strömstad, IFK Göteborg, Oddevold, IFK Uddevalla och norska Fredrikstad.
_ Det var i Oddevold jag lärde känna Torbjörn Nilsson och det var honom jag ringde nu, inför det här uppdraget och den här utmaningen. Han sa att mitt livs bästa år ligger framför mig...
– ...inget att snacka om alltså, hahaha...
– Självklart vill jag vara med på den här resan!
Som tränare har Jörgen under senare år egentligen bara framgångar att föra in på sitt CV. Med Oddevold, IFK Uddevalla, FC Gauthiod och FC Trollhättan har han bara seriesegrar och andraplatser bakom sig.
Och den sviten ska väl inte spricka nu, eller?
– Nej, det är ju inte tanken...
Jörgen Eticson är handplockad av Marcus Lants som assisterande tränare. De båda har träffats både i match och under sina respektiva tränarutbildningar.
– På planen var vi fiender och vinnarskallar ut i varje kroppsdel, skrattar Jörgen. Men nu älskar vi varanndra, nu har vi samma mål med KGFC!
Vad tillför du?
– Jag tror att jag är bra på det taktiska och på att förmedla detaljer i spelarnas individuella utvecklingsarbete. Sedan vill jag tro att jag är en bra matchcoach, en ledare som kan göra skillnad under pågående spel med energi opch genom att vara en pådrivare.
Kan man snacka om målsättning så här tidigt på året?
– Vi ska vinna, vi ska lyckas! Något annat finns inte.
Välkommen till Göteborg?
– Tack, det här ska bli så roligt!

På tisdagens premiärträning var de flesta i spelartruppen 2018 på plats. Alla deltog dock inte full ut på grund av diverse skavanker.
Men vi fick se Olivia Schough på sin nygamla hemmaplan, vi fick höra av Pauline Hammarlund att hennes knärehab går som planerat, vi hörde samma sak från Pernilla Milton, vi såg Jennifer Falk på god väg mot comeback och på det stora hela är det gôtt att vara igång igen!
Vi såg dock inte Julia Roddar, nyförvärvet från Kvarnsveden, som fått en extra semestervecka och ansluter först efter det stundande landslagslägret i Sydafrika.

Men nu kör vi!
Nu är det 2018!
Och känslan är att det är ett bra år!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter