Olivia Schough återvänder till Kopparbergs/Göteborg FC

Tillbaka i KGFC – Välkommen hem, Olivia Schough! Tillbaka i KGFC – Välkommen hem, Olivia Schough!

Ännu en viktig pusselbit inför säsongen 2018 är på plats.
Olivia Schough, 26, återvänder till Kopparbergs/Göteborg FC.
– Det är i Göteborg jag har mitt fotbollshjärta och det har alltid funnits i mina tankar att en dag återvända till KGFC, säger landslagsspelaren med sina rötter i Halland.


Olivia Schough gjorde mellan 2009 och 2013 92 allsvenska matcher för Kopparbergs/Göteborg FC och blev en favorit bland supportrarna.
Sedan dess har hon spelat utomlands i Bayern München ochni ryska Rossijanka, sedan i Eskilstuna och har dessutom etablerat sig i landslaget under Pia Sundhages ledning.
Och även om hon till en början saknades i nye förbundskaptenen Peter Gerhardssons trupper, är hon nu också tillbaka under hans styre.
– Vi är glada och stolta att Olivia nu väljer att återvända till KGFC, säger sportchefen Lasse Svensson, som jobbat med att ro kontraktet i hamn under de senaste veckorna.

– Olivia tillför offensiv kraft och gör att konkurrensen skärps.
KGFC är nu i stort sett klara med truppenför 2018. Ett par spelare ytterligare till ska in, men stommen är på plats och Lasse Svensson är mycket nöjd med förberedelserna hittills rullat på.
– Det ska bli spännande med ny tränare i Marcus Lantz, några nya spelare och självförtroendet från en fin höst lovar gptt inför det som komma skall.
Sedan Olivisa Schough lämnade KGFC 2013 har de flesta i laget också försvunnit.
– Men Beata Kollmats och Catrine Johansson är kvar, så ett par av tjejerna känner jag. Och dessutom har jag ju koll på Julia Roddar,  Elin Rubensson och Pauline Hammarlund från landslaget.
Hur har du tvecklats under de här fyra åren?
– På alla plan hoppas jag, både som spelare och som människa. Men det vore väl konstigt annars.
På tisdag den 9 januari drar KGFC i gång träningen efter jul- pch nyårsuppehållet. Då med Olivia Schough tillbaka på planen.
– Jag längtar, det här ska bli jätteroligt, säger hon. Och det känns väldigt spännande med Marcus Lantz som tränare.
Hur tänker du om säsongen som väntar?
– Så här på förhand känns det som vi har ett intressant lag på gång. Och med KGFC:s fina höst på näthinnan hoppas man ju att vi kan vara med en bit upp i tabellen, säger Olivia, som fyller 27 i mars.
Välkommen hem, då!
– Tack! Det är verkligen så det känns, det var ju i Göteborg  jag fick min fostran under mina fem första år i eliten.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter