Wow! Som jag längtar till 2018!

Den här artikeln hade jag egentligen tänkt att publicera i förra veckan.
Men då blev det klart med ny tränare till klubben och allt annat hamnade såklart i skuggan av det.
Vi kör nu istället, för jag ju vill inte undanhålla någon den känsla av hög luft och sprittande optimism som just nu präglar alla som jobbar i eller har den minsta koppling till Kopparbergs/Göteborg FC.


Jag pratar om alla från ordförande Peter Bronsman och ner igenom systemet till alla oss andra som är en del av KGFC. 
Material-Rolle, som har en osviklig känsla, har till och med redan nu siat om enkla tre poäng i premiären mot FC Rosengård i april.
Jag håller mina hästar i spiltan ett tag till, men jag hör vad Rolle säger och tänker inte säga emot, även om jag inte vågar vara lika kaxig som honom och så här i jultider ska man kanske vara ödmjuk och inte mopsa upp sig för mycket…

Men nånstans finns det säkert dem som skulle tro annorlunda om känslan i KGFC just nu.
Kopparbergs/Göteborg FC har ändå gått till vintervila med en härlig vittring, ett bubblande självförtroende och en högst påtaglig förväntan och längtan efter 2018.
Klubben andas tro, förhoppning, en känsla av att det är dags att skörda det som byggts upp under de senaste åren.
Här är några av skälen till optimismen.
• Bäst i serien under allsvenskans sista tredjedel (tillsammans med Piteå och Linköping).
• Spännande nyförvärv i Julia Roddar – och fler på ingång.
• Ny tränare i Marcus Lantz, som gjort ett energiskt, entusiastiskt och engagerat första intryck.
• En F19-satsning och ett utvecklat ungdomssamarbete med IFK Göteborg, som kommer att ge en härlig skjuts underifrån.
Visst lockar det att kliva in i en ny säsong med allt detta i ryggen!
– Vi har aldrig tidigare legat så här långt framme inför ett nytt spelår som nu, sa föreningens ordförande Peter Bronsman när vi pratades vid häromdagen.
Sportchefen Lasse Svensson tycker likadant.
– Vi ska ha in ett par spetsspelare till, spelare för startelvan, säger han. Men det är på gång och vi kommer förhoppningsvis ha en komplett trupp när träningen drar i gång efter helgerna i januari.
De spelare jag surrat med under de senaste dagarna – Elin Rubensson, Pauline Hammarlund och Annahita Zamanian – bekräftar bilden av ett lag och en spelartrupp i harmoni; och med en sedan i höstas bibehållen optimism.
– Vi är sjukt taggade inför nästa år! Efter den avslutningen vi hade av allsvenskan 2017 vill vi bara surfa vidare på den sköna känslan vi har i laget, sammanfattar väl ganska bra vad spelarna känner så här dagarna innan jul.
Anna Stoltze, som är F19-ansvarig, har under senhösten byggt upp KGFC:s och IFK Göteborgs gemensamma F19-satsning och kommer att fortsätta med det arbetet under vintern.
– Men vi har i stort sett hela tränarstaben och 14 spelare klara, säger hon. Det är många som vill vara med när vi ger unga spelare en möjlighet att utvecklas till elitidrottare.
– Det vi nu gör tillsammans med IFK kommer att gagna damfotbollen i Göteborg.
Om vi pratar Kopparbergs/Göteborgs a-lag slutade säsongen trots allt i dur efter en besvärlig vårsäsong, där resultaten inte nådde upp till förväntningar och förhoppningar och till och med var rent fiaskoartade.
Ett par defensiva förstärkningar, fokus på försvarsspel överhuvudtaget, en moral och en jävlar-anamma-attityd från varenda inblandad spelare och ledare, gjorde ändå att hösten blev rena poängfesten.
Faktum är att KGFC, tillsammans med Piteå och Linköping och med 14 inspelade poäng, var seriens bästa lag om vi ser till den sista tredjedelen av serien.
Ett härligt flow som nu skapat lugn och stärkt tron på att den inslagna vägen med en ung satsning är på väg att bära frukt.
– Vi har egentligen aldrig tvivlat på att vi valt fel väg, menar Peter Bronsman. Den lust, den glädje och den optimism jag själv känner inför 2018, var det några år sedan jag upplevde senast.

För egen del känner jag att det gärna får bli april snabbt som ögat. Allsvensk premiär den 16/4 klockan 18.30 mot FC Rosengård och hemmapremiär mot Hammarby den 21/4 klockan 15.00.

Kom igen 2018!
Känslan är att KGFC är redo!Tabellen – sista sju omgångarna 2017: 
1.  Piteå             14    (+9 i målskillnad)
2.  KGFC             14   (+7 i målskillnad)
3   Linköping       14   (-2 i målskillnad)
4.  Kristanstad     13
5.  Hammarby      12
6.  Eskilstuna       11
7.  Rosengård        9
8.  Djurgården       7
9.  Vittsjö              6    (-2 i målskillnad)
10. Kvarnsveden    6    (-4 i målskillnad)
11. LB07                6    (-7 i målskillnad)
12. KIF Örebro       2

TORE LUND
tore@yellowshark.se