Annahita uttagen till det franska U20-landslaget!

Annahita Zamanian ses som ett framtidsnamn, inte bara i Sverige utan också i FranrikE. Foto: PER MONTINI Annahita Zamanian ses som ett framtidsnamn, inte bara i Sverige utan också i FranrikE. Foto: PER MONTINI

Kopparbergs/Göteborg FC har fått ännu en landslagsspelare.
Annahita Zamanian, 19, har kallats in till det franska U20-landslagslagets januariläger.
– Jag fick en chock, säger Hito. Jättekul! Det här gör mig ännu mer motiverad att träna hårt under vintern.


I KGFC kallas hon till vardags nästan för något annat än Hito. Men det fullständiga namnet är Annahita Le Loc’h Zamanian Bakhtiari.
Le Loc'h är efter mamma, som är fransyska. Zamanian Bakhtiari efter pappa, som är från Iran
Annahita själv är dock född i London 1998 och flyttade till Sverige som 4-åring.
– Men jag har bara franskt pass, berättar hon.  Och jag spelade i de franska landslagen när jag var yngre. Men nu trodde jag de glömt bort mig...

Inte då.
På tisdagen fick Annahita besked om att hon nominerats till det U20-landslag som samlas i Ploufragan i Bretagne mellan den 15:e och 19:e januari.
– Ploufragan är ju min mammas hemtrakter, det gör det ännu roligare, säger Hito.
Har du koll på laget och din lagkamrater?
– Jag känner ju några av tjejerna sedan jag spelade i U17-landslaget 2014 och jag hälsade på dem när de var här i somras och mötte Sverige, berättar Annahita. De undrade vart jag tagit vägen, hahaha...
– Men det är väl så enkelt som att de tappat kollen på mig som bor långt borta och dessutom har de bytt förbundskapten.
– Men efter det tror jag de andra tjejerna tjatade lite på sin landlagsledning att kolla upp mig igen. Kul att de verkar ha gjort det.
Vad tänker du om landslagsspel i Frankrike?
– Jätteroligt, det är ju en dröm! Det här gör ju att vill satsa ännu hårdare, ta i ännu mer för att bli så bra som möjligt. Nu är det upp till mig själv att ta chansen när jag får en möjlighet att visa upp mig.
Hur ser du på säsongen 2018 annars?
– Jag är sjukt taggad och det vet jag att alla de andra tjejerna i KGFC är det också.Vi slutade så bra i höstas att man bara ville fortsätta efter det.
– Nu vill jag egentligen att säsongen ska börja i morgon. Det känns som vi kan ha något spännande på gång till nästa år. Men jag tror att det blir en ännu jämnare och tuffare allsvenska då.
Mycket vinterträning?
– Ja, det är mest styrka och kondition, inte så mycket boll. Det är tufft som det är, men nu ska jag ta i ännu mer på grund av det här med landslaget.
Grattis till landslagsplatsen och lycka till!
– Tack! 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter