Landslagsspelaren Julia Roddar klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Julia Roddar är klar för KGFC. Foto. TORE LUND Julia Roddar är klar för KGFC. Foto. TORE LUND

KGFC har gjort klart med det första nyförvärvet inför nästa säsong.
Landslagsmittfältaren Julia Roddar, 25, har skrivit på för de två kommande åren.
– Det känns som rätt steg för mig att ta, jag både hoppas och tror att jag kommer passa bra in i Göteborgs sätt att spela fotboll, säger Roddar, som på måndagen besökte sin blivande hemstad.


Julia Roddar har sina rötter i Falun och är fotbollsfostrad i Slätta SK, men hon har dessutom utvecklats mycket under fem år i USA med fotboll på både high school och college.
De senaste tre säsongerna har hon reprenterat Kvarnsveden, som i år tvingades lämna damallsvenskan efter en elfteplats i tabellen.
Men nu är hon redo för nästa steg – och skrev på måndagen på ett tvåårigt kontrakt med Kopparbergs/Göteborg FC.
– Vi är jätteglada att kunna knyta Julia till oss, säger sportchefen Lasse Svensson. Hon har haft ett jättebra år och kommer att tillföra mycket med sitt hårda jobb, sin blick och sin attityd.

KGFC:s sportchef Lasse Svensson, Julia Roddar och hennes agent Aleksandar Ilijoski. Foto: TORE LUND KGFC:s sportchef Lasse Svensson, Julia Roddar och hennes agent Aleksandar Ilijoski. Foto: TORE LUND

Roddar – som är ett gammalt gårdsnamn från Dalarna – beskriver sig själv som en tvåvägsspelare med god fysik och fin teknik, besökte Göteborg på måndagen tillsammans med sin agent Aleksandar Ilijoski.
– Jag har bekantat mig med Valhalla, träffat klubbens representanter, kollat på lägenhet och jag känner redan att det blir en jättespännande utmaning att spela i Göteborg, säger 25-åringen, som allra helst håller till på det centrala mittfältet.
Ser du dig själv som en offensiv eller defensiv spelare?
– I Kvarnsveden har det ju blivit mycket jobb i defensiven, men jag kan nog se att jag har en spelförståelse och en inställning som också gör mig till en offensiv spelare.
– Jag märker också att min fysik och min kondition har gått framåt mycket. Jag kan i alla fall lova att jag kommer att jobba hårt och visa mycket hjärta.
Känner du några av spelarna i KGFC sedan tidigare?
– Elin Rubensson har jag ju träffat i landslaget och när jag var yngre mötte jag också Beata Kollmats, Elin Landström och Catrine Johansson på olika läger. Den biten kommer inte att bli några som helst problem.
När Julia Roddar togs ut i en av Peter Gerhardssons första landslagstrupper var det en skräll. Men nu är hon med igen i truppen som är tänkt att möta Frankrike den 27 november.
– Jag har fått ett jättebra intryck av Gerhardsson och hoppas naturligtvis få chansen att visa att jag hör hemma på den här nivån, säger Roddar.
Julia Roddar och hennes pojkvän Jacob Brcic kommer att flytta till Göteborg efter jul- och nyårshelgerna och därefter hoppas Julia kunna bidra till att KGFC får en fin säsong 2018.
Men du kommer till en klubb som inte har någon tränare klar för 2018?
– Jo, men jag har fått ett gott intryck av klubben och dem som jobbar i den. Där är jag inte ett dugg orolig, det kommer att bli bra.
KGFC:s sportchef Lasse Svensson ligger långt framme i sitt arbete med nästa års trupp och även han räknar också med att kunna presentera klubbens nästa tränare inom kort.
– Med Julia Roddar in i laget har vi fått en härlig medvind inför nästa år, säger han. Nu ska vi jobbar stenhårt för att lösa det som återstår inför nästa år så snart som möjligt.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter