Tre sköna poäng i säsongsavslutningen

Rebecka Blomqvist gjorde årets sista mål för KGFC. Det räckte för tre sköna poäng. Foto: PER MONTINI Rebecka Blomqvist gjorde årets sista mål för KGFC. Det räckte för tre sköna poäng. Foto: PER MONTINI

En stark avslutning av säsongen, sju raka matcher utan förlust.
Rebecka Blomqvists segermål på söndagen mot KIF Örebro innebär att Kopparbergs/Göteborg slutar på åttonde plats i Damallsvenskan 2017.
– Hela laget har visat en fantastisk attityd i höst och det finns mycket positivt att ta med sig in i nästa säsong, säger sportchefen Lasse Svensson, som redan är i full gång med att planera inför 2018.


KGFC fortsatte på den inslagna vägen i matchen mot Örebro. Sex rakar matcher utan förlust följdes upp av en sjunde och ett härligt höstflow har gett vind i seglen inför säsongen 2018.
– Vi är naturligtvis inte nöjda med en åttondeplats i serien, säger Lasse Svensson. Men i det här läget väljer vi att fokusera på alla fina besked vi fått av säsongsavslutningen.
Svensson pekar på stabiliteten, inställningen, det starka förvsarspelet och den allt giftigare offensiven.
– I våras snittade vi på nästan tre insläppta per match, i höst är vi nere i under ett. Det är väldigt starkt!

Efter matchen i Örebro hyllades laget av fansen i KGFC Support. Samtidigt passade spelarna på att tacka för ett fantastiskt stöd under 2017. Efter matchen i Örebro hyllades laget av fansen i KGFC Support. Samtidigt passade spelarna på att tacka för ett fantastiskt stöd under 2017.

Matchen mot Örebro på söndagen dominerades av KGFC från början till slut. Det fanns bud på flera mål efter ett par stolpträffar och ett par frilägen pch dessutom ett bortdömt mål. Men det blev till sist ändå "bara" seger med 1-0, efter ett bestämt, hårt och pressat skott från Rebecka Blomqvist, som fick bollen vid fötterna efter en högerhörna.
– Det har varit härligt att se hur hela laget  lyft sig efter sommaren, hur spelarna och alla ledarna stått upp och tagit ansvar, hur de rest sig och tagit tag i  bitarna som inte fungerade i våras.
– Jag känner optimism.
Lasse Svensson har naturligt redan dragit i gång arbetet med att se över truppen till nästa år. Vi kommer säkert att få se några förändringar på spelarsidan och dessutom ska en ny tränare rekryteras.
– Vi är inte framme ännu, säger Svensson. Men intresset för klubben är stort och jag tycker arbetet flyter på väldigt bra. Här finns alla möjligheter att forma något väldigt spännande till 2018.

Efter matchen hyllades hela laget av de tillresta supprtrarna från KGFC Support. Laget i sin tur tackade fansen med blommor för allt stöd under säsongen.


KIF Örebro - Kopparbergs/Göteborg FC 0-1 (0-1
0-1 (22) Rebecka Blomqvist)

Så här spelade KGFC mot Örebro:
Line G Johansen
---
Catrine Johansson
Taylor Leach
Beata Kollmats
Elin Landström
---
Rebecka Blomqvist
Elin Rubensson
Filippa Curmark
Nathalie Persson (UT 63, Amanda Johnsson Haahr)
---
Adelina Engman (UT 78, Annahita Zamanian)
Pauline Hammarlund

Ersättare:
Anna Larsson
Felicia De Feo
Ebba Handfast
Sarah Teegarden
Irvina Bajramovic
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter