Stefan Rehn pekar ut en spännande framtid för KGFC

Stefan Rehn gör på söndagen sin sista match som tränare för KGFC. Men han tror på en ljus framtid för klubben. Foto.: PER MONTII Stefan Rehn gör på söndagen sin sista match som tränare för KGFC. Men han tror på en ljus framtid för klubben. Foto.: PER MONTII


Det är dags för Stefan Rehns sista match som huvudtränare för Kopparbergs/Göteborg FC.
Men matchen mot Örebro på söndagen betyder i sig inte så mycket i och med att KGFC säkrade kontraktet mot Djurgården redan förra helgen.
– Men vi ska avsluta snyggt och förhoppningsvis förlänga raden av fölrlustfria matcher, säger Stefan Rehn, som ännu inte har någon färdig plan över hur hans framtid kommer att se ut.


Kopparbergs/Göteborg FC har haft ett motigt år. Det började förvisso bra men sedan havererade det mesta under senvåren och när allsvenskan tog sommaruppehåll låg KGFC på sista plats i tabellen.
– Självförtroendet var inte bara naggat i kanten, det hade grävts ut stora hål i skallarna på oss alla, säger Stefan Rehn.
Under sommaren tog klubben in tre nya spelare – målvakten Line G Johansen, försvaren Taylor Leach och anfallaren Amanda Johnsson Haahr – och prioriterade försvarsarbetet i träningarna under uppehållet.
– Vi kände väl alla att det blev mer stabilt, men resultaten kom inte med en gång. Men tjejerna har visat en härlig moral och attityd och verkligen jobbat stenhårt för att ta sig ur problemen. De ska ha jättecred för det.

– Och i det sammanhanget vill jag lyfta fram hela ledarstaben, alla som jobbat med laget. Det ligger ett oerhört hårt arbete bakom från alla inblandade.
– Mentalt är det väldigt starkt att komma tillbaka på det sättet som vi har gjort.
Ja, faktum är att KGFC, sedan det vände på allvar i september, har sex raka tävlingsmatcher utan förlust – kan bli sju på söndag....
Och den statistikintresserade kan lätt se att hösten varit på en helt annan nivå än våren. Nio plusmål i höst (19-10) mot minus 20 (16-36) innan sommaren. Dessutom finns det siffror som visar att laget i våras släppte till hela 94 skott mot eget mål i våras, att jämföra med bara 50 i höst.
– Vi har visserligen en match kvar, men jag tror inte vi släpper till 44 skott mot Örebro... 
Offensiven?
– Där har vi också fått fart, fått i gång vårt anfallsspel riktigt fint. Och spelarna har ju visat en grym inställnig som kommit tillbaka från underlägen mot såväl Kvarnsveden som mot Rosengård och Eskilstuna. 
– Det är en fantastisk känsla att ha kontraktet klart redan innan matchen mot Örebro. Om inte hade det blivit mycket nerver...
Hur känns det att göra sista matchen med gänget?
– Just nu vill jag bara att vi ska avsluta snyggt. Men jag har lärt mig väldigt mycket under de här fyra åren. Det har varit roligt att gå till jobbet, jag har utvecklats som människa och i mitt ledarskap och fått mycket tillbaka av alla spelarna men också av hela det goa ledargänget.
Hur ser du på KGFC:s framtid?
– De senaste åren har vi satsat på en yngre trupp. Det finns en stor potential och mycket utveckling kvar, jag tycker det finns skäl att vara hoppfull. Det ska bli spännande att följa laget nästa år.
Din egen framtid?
– Vi får se vad som händer. Jag har inte funderat så mycket ännu, först ska vi avsluta den här säsongen.
Blir det svårt med motivationen mot Örebro?
–Det hoppas jag inte. Vi kan nå en sjundeplats som bäst och den ska vi försöka knipa. Men vi måste jobba lika hårt, löpa lika mycket, inte fuska någonstans på planen och visa samma attityd som vi gjort under hela hösten. Det laget med bäst inställning till uppgiften kommer att vinna. 
– Jag hoppas det är vi!

Säsongsavslutningen mot KIF Örebro spelas på Behrn Arena på sölndag den 12 november. Avspark: 15.30. Ni ser såklart matchen på Damallsvenskan.tv.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter