Stefan Rehn slutar som tränare i Kopparbergs/Göteborg FC

Stefan Rehn slutar som tränare i KGFC efter säsongen. Foto. PER MONTINI Stefan Rehn slutar som tränare i KGFC efter säsongen. Foto. PER MONTINI

Stefan Rehn lämnar uppdraget som tränare i Kopparbergs/Göteborg FC.
När hans kontrakt löper ut efter den här säsongen, går såväl klubben som Rehn vidare mot nya utmaningar.
– Vi vill tacka Stefan för ett stort engagemang och för hans arbete med att utveckla vår unga spelartrupp, säger Lasse Svensson, sportchef i KGFC.


Stefan Rehn kom till KGFC inför säsongen 2014 och efterträdde då Torbjörn Nilsson. Rehn hämtades från lokalkonkurrenten Jitex och var innan dess tränare i Blåvitt, med ett SM-guld 2007 som den mest färgsprakande fjädern i hatten.
– Efter fyra säsonger här känner nog både klubben och jag att det är dags att gå vidare, säger Stefan. Jag är stolt och lycklig över att vi avslutar årets damallsvenskan på ett fantastiskt sätt.

– KGFC ska ligga på den här nivån och vara ett lag som utmanar om de främsta placeringarna i tabellen och är med och hugger om att spela i Champions League.
Vad händer nu för din del?
– Det får vi se. Inget är klart, men jag hoppas kunna fortsätta som tränare eller på något annat sätt verka inom fotbollen. Jag älskar ju den här sporten lika mycket i dag som jag någonsin gjort. Och det kan bli så att jag fortsätter i KGFC, fast i en annan roll.
För KGFC gäller det nu att hitta en ny tränare till nästa år.
Vem det blir är ännu inte klart.
– Vi diskuterar med några personer som kan bli aktuella, säger Lasse Svensson. Men vi är inte riktigt framme ännu. Vi räknar dock med att vi inom kort kommer att kunna presentera vem som tar över som huvudtränare.
Stefan Rehn kommer att leda laget också i säsongens sista match Örebro på söndag den 11 november.
– Vi vill rikta ett stort tack till Stefan Rehn, säger Lasse Svensson. En fantastisk människa som bidragit med oerhört mycket under sina år i föreningen. Vi kan bara önska honom lycka till med vad han än företar sig i framtiden. 
Stefan Rehn:
– Jag har haft fyra väldigt fina år i KGFC. Klubben och spelarna kommer alltid att ha en särskild plats i mitt hjärta.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter