Härlig avslutning  – kontraktet fixat i sista hemmamatchen

loading...

Den fina höstformen för Kopparbergs/Göteborg FC är intakt.
Nu är kontraktet fixat – 1-0 mot Djurgården i årets sista hemmamatch innebär att vi får se KGFC i allsvenskan också 2018.
– Underbart, jublar Adelina Engman, tjejen som gjorde målet som visade sig bli årets viktigaste.


I och med lördagens förlust för Kvarnsveden, kunde KGFC säkra kontraktet i söndagens match mot Djurgården på Valhalla IP.
Inspirerande – men inte lätt.
Och det var rätt mycket nerver på utsidan bland spelarna.
I den första halvleken dök det upp en, två och tre chanser – men bolluslingen ville inte in i buren på motståndarnas planhalva.
Men efter drygt en halvtimmes spel var det dags.
Inlägg från höger av kapten Elin Rubensson – som visade landslagsklass igen, precis som hela hösten – och där höll sig lagets åländska stjärna Adelina Engman framme och dunkade upp ledningsmålet i nättaket.

Förlösande, viktigt, känslosamt och naturligtvis helt avgörande.
Efter pausvilan var det förstås ganska mycket nervdaller hos hemmaspelarna. Ett mål i baken i det läget och en vecka ytterligare av ovisshet skulle vänta runt hörnet.
Djurgården fick, egentligen under hela andra halvan, äga mer boll än vad åskådarna och tränare Stefan Rehn på sidlinjen tyckte var hälsosamt för blodtrycket.
Och visst kom Djurgården, som hade en möjlig tredjeplats att spela för, till ett par lägen. Men antingen rensade KGFC-försvaret förtjänstfullt eller också var lagets danska målvakt Line Johansen högst i duellspelet i höjden.
När slutsignalen ljöd efter 90 + 3 minuter jublade hemmaspelarna av lättnad, glädje och som en slutpunkt för den frustration som präglat säsongen 2017.
– Vi har varit mycket bättre i höst än i våras, menar Adelina Engman. Defensiven är bättre och vi har spelat med ett annat lugn och en annan trygghet.
– Så skönt att slippa en avgörande match i sista omgången!
Lagkapten Elin Rubensson, som återigen var matchens mest framträdande spelare, pustade också hon ut efteråt och visade både stolthet och glädje.
– Egentligen är vi så här bra, menar hon. Varför det inte funkade i våras är svårt att sätta fingret på. Men nu är vi här, och det är starkt som sjutton av hela laget att vi kunnat resa oss på det här sättet.

Var det nervöst i dag?
– Ja, men det har det varit hela hösten. På träning har vi varit lika bra hela året, men vi har inte fått ut det i match förrän nu i höst. Och det är väldigt skönt att vi varit som bäst när det behövts som mest.

Damallsvenskan 2018 avslutas nästa söndag. För KGFC:s del med bortamatch mot redan degraderade KIF Örebro. Ni ser såklart den matchen på
Damallsvenskan.tv.

Kopparbergs/Göteborg FC - Djurgårdens IF FF 1-0 (1-0)
1-0 (35) Adelina Engman

Så spelade KGFC mot Djurgården:
Line G Johansen
---
Catrine Johansson
Taylor Leach
Beata Kollmats
Elin Landström
---
Rebecka Blomqvist (UT 84, Amanda Johnsson Haahr)
Elin Rubensson
Filippa Curmark
Nathalie Persson (UT 73, Sarah Teegarden)
---
Adelina Engman
Pauline Hammarlund

Ej inbytta:
Anna Larsson
Ebba Handfast
Irvina Bajramovic
Annahita Zamanian
Felicia De Feo

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter