Catrine vill fixa kontraktet redan på mot Djurgården                                 – och här är matchprogrammet

Catrine Johansson har prickat in formtoppen när det som bäst behövs, precis som hela KGFC:s spelartrupp. Foto. PER MONTINI Catrine Johansson har prickat in formtoppen när det som bäst behövs, precis som hela KGFC:s spelartrupp. Foto. PER MONTINI

Catrine Johansson är ännu inte 26 år fyllda.
Trots det är hon den verkliga veteranen i KGFC:s trupp, är inne på sin elfte säsong i klubben och i allsvenskan.
– Men det här läget, en bottenstrid, har jag aldrig tidigare varit med om, säger försvararen, som av de flesta aldrig kallas för något annat än Catten.
– Men vi ska fixa det här, något annat finns helt enkelt inte.


Två matcher kvar att spela av allsvenskan 2017.
Kopparbergs/Göteborg FC parkerar just över nedflyttningsstrecket, två poäng före Kvarnsveden och utom räckhåll för hjälplöst avsågade Örebro.
På söndagen möter KGFC Djurgården i säsongens sista hemmamatch. Samtidigt ställs Kvarnsveden mot redan klara serietvåan Rosengård.
Men beroende på resultaten kan även Vittsjö och Hammarby dras in i träskdramatiken inför den sista omgången.

– Det tjänar inte så mycket till att snegla på andra, menar Catrine Johansson, som om en vecka avslutar sitt elfte år i KGFC.
– Vi måste ta våra poäng, ta en match i taget. Vi har allt i egna händer och ska bara klara av det här.
Catten ser fram mot de två sista matcherna med tillförsikt. Laget har överhuvudtaget gjort en bra höst, fått fason på defensiven och det stukade självförtroendet har fått lyster igen.
– Det har varit tufft mentalt, men vi har visat en jäkla moral som lyckats resa oss och komma tillbaka.
– När vi gick in i hösten låg vi sist, nu bestämmer vi över vårt öde själva.
Senaste matchen mot Eskilstuna på bortaplan slutade med förkrossande 5-1 till KGFC, inte minst fick vi då se Catrine Johansson själv göra säsongens bästa insats –  hennes passning till Rebecka Blomqvist som ledde fram till 2-1 var till exempel riktigt läcker.
– Vi har ju vetat hela tiden att vi kan spela bra fotboll, säger 25-åringen, som blir 26 veckan innan jul.
– Nu lyckades vi vi visa vad vi egentligen kan. Vi har fått tillbaka tryggheten och har en moral nu som gör att vi inte viker ner oss även om vi fått första målet emot oss.
Det verkar som alla i laget prickat formtoppen samtidigt?
– Vi tog ett snack efter våren och lovade varandra att göra allt, att fajtas för varandra och jag tycker verkligen att vi lyft oss, inte bara enstaka spelare utan hela laget.
– Att komma tillbaka efter motgångarna tror jag bara har gjort oss starkare. Vi har haft en sjuk energi och vi vet att fysiskt starka och pallar för 90 minuter, eller 95 om det skulle bli så…
Under hösten har Catrine och resten av laget också märkt hur mycket göteborgarna bryr sig om stans damallsvenska stolthet.
– Ja, det kommer fram folk på stan och uppmuntrar och vi har en ny supporterklubb, KGFC Support, som verkligen ställer upp. Sådant blir vi ju också pushade av.
Nu väntar Djurgården och Catrine Johansson gör sig inga illusioner om att det blir något annat än en stentuff kamp.
– Djurgården är bra, de har chansen på tredjeplatsen i serien och har allt att spela för, precis som vi. Det blir en rolig match att spela.
Hur ska ni ta dem?
– Genom att ta bort deras styrkor och utnyttja deras svagheter.
Det låter lätt, men hur då?
– Det får ni se på söndag.

Vi ses på Valhalla IP!
Avspark 15.00 söndag 5 november.

HÄR KAN DU OCKSÅ LADDA NER MATCHPROGRAMMET INFÖR MATCHEN MOT DJURGÅRDEN!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter