Drömhalvlek tog upp KGFC på säker mark

Elin Rubensson gjorde två mål i den härliga segermatchen mot Eskilstuna. Foto: PER MONTINI Elin Rubensson gjorde två mål i den härliga segermatchen mot Eskilstuna. Foto: PER MONTINI

När det behövs som bäst är formtoppen som högst.
Snacka om vikig seger på söndagen i bortamatchen mot Eskilstuna – hela 5-1 till slut för Kopparbergs/Göteborg FC.
– Vi spelade med mycket hjärta idag och vi visade att vi verkligen kan spela bra fotboll, säger lagkaptenen Elin Rubensson, som själv stod för två av fullträffarna.


Ni känner nog alla till läget, KGFC på nedflyttningsplats inför söndagens match, samma poäng men med sämre målskillnad än Kvarnsveden.
Och för att sätta ännu tuffare press på göteborgarna fixade Kvarnsveden en poäng mot svenska mästarna Linköping (GRATTIS!!!) i matchen som startade en timme tidigare.
Men höstformen och självförtroendet har återvänt.
Efter en jämn första halvlek där både Eskilstuna och KGFC missade ett par gyllene lägen, fick vi se rena explosionen i den andra halvleken.
1-0 till hemmalaget efter 54 minuter och då trodde nog många oss att det skulle bli en jobbig eftermiddag. Men KGFC-spelarna hade andra planer...

Redan någon minut efteråt kunde Adelina Engman slå in kvitteringen och ytterligare en handfull minuter senare tog laget ledningen efter en nick av Pauline Hammarlund, som satte pannan till efter ett långt och och fint inlägg från höger av Rebecka Blomqvist.
– Det var viktigt att vi kunde komma tillbaka så snabbt, menar Elin Rubensson.
Tidigare under säsongen har ni hängt med huvudena efter baklängesmål, men inte nu. Vad har hänt där?
– Vi har pratat mycket om att visa hjärta, att vi aldrig ska ge upp, vi vill spela i allsvenskan nästa år också och nu har vi allt i egna händer inför de sista två matcherna.
Rubensson själv slog in två av de tre återstående spikarna i Eskilstuna-kistan. 3-1-målet kom lite slumpartat när hon spelades fri i motståndarnas straffområde och till synes iskallt vallade in bollen via Eskilstunas målvakt Emelie Lundberg.
– Det var menat som en passning, erkänner Elin. Men vi tar sådana mål också, hahaha...
Lagkaptenens andra mål, som betydde 4-1, var dock mycket påpassligt. Emelie Lundberg skulle spela ut bollen och befann sig långt ut i eget straffområde. Men hon missbedömde passningen som hittade Rubensson som mycket snyggt placerade in den från säkert 45 meter.
Av bara farten kunde sedan också Pauline Hammarlund slå in sitt andra mål för dagen i slutet av matchen då hon drev bollen från vänster och fick på en kanonträff från distans som gick rakt upp i det högra krysset.
Årets bästa halvlek, Elin?
– Det får jag nog hålla med om.
Nu återstår för KGFC:s del hemmamatch mot Djurgården nästa helg och därefter Örebro i den sista omgången. I och med segern på söndagen har KGFC två poäng ner till nedflyttningsstrecket. 
– Inget är klart ännu, säger Rubensson. Vi måste fortsätta att ta en match i taget och visa i två omgångar till att vi kan spela lika bra som i dag. Då ska det här gå vägen.
Du själv verkar vara i superslag i höst?
– Det känns bra. Det är roligt att spela fotboll just nu.
Dessbättre tycks hela KGFC:s spelartrupp ha den känslan när säsongen går in sitt avgörande skede. Fyra raka poängmatcher, ett lagsamarbete där alla drar åt samma håll, en match mot Eskilstuna där varenda en av spelarna visade härlig glöd och moral.

Vi hoppas nu på tung stöttning från läktaren nästa söndag mot Djurgården.

Vi vill också uppmärksamma alla på att matchen har flyttats fram från klockan 14.00 till 15.00 – och att den dessutom kommer att sändas av SvT.

Eskilstuna United – Kopparbergs/Göteborg FC 1-5 (0-0)

1-0 (54) Mimmi Larsson
1-1 (56) Adelina Engman
1-2 (63) Pauline Hammarlund
1-3 (64) Elin Rubensson
1-4 (84) Elin Rubensson
1-5 (88) Pauline Hammarlund

Så spelade KGFC mot Eskilstuna:

Line Geltzer Johansen
---
Catrine Johansson
Beata Kollmats
Taylor Leach
Elin Landström
---
Rebecka Blomqvist
Elin Rubensson
Filippa Curmark
Nathalie Persson
---
Pauline Hammarlud
Adelina Engman (UT 78, Amanda Johnsson Haahr)


Ej Inbytta:

Anna Larsson
Felicia De Feo
Ebba Handfast
Marika Bergman Lundin
Annahita Zamanian
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter